Hoe installeer je nieuwe houten jaloezieën?


Hoe installeer je nieuwe houten jaloezieën? Wij zochten het voor je uit:

Natuurlijke materialen zijn steeds populairder binnen de woninginrichting. Jaloezieën van hout sluiten hier goed op aan. Het brengt extra sfeer in huis. Dankzij jaloezieën bepaal je zelf hoeveel licht er de ruimte in valt zonder dat er sprake is van directe inkijk. Over het algemeen worden jaloezieën in het kozijn geplaatst, maar daarboven kan ook. Het installeren van de horizontale lamellen is niet moeilijk. Universele ophangbeugels worden altijd meegeleverd. Plaats een ophangbeugel direct boven het ventilatierooster. Wanneer dit niet aanwezig is kan de ophangbeugel direct in het kozijn of tegen het plafond bevestigd worden. Gebruik hier stevige pluggen en schroeven voor. Doe dit aan de andere zijde ook. Bij erg brede jaloezieën zijn er meerdere ophangbeugels nodig. Zorg in ieder geval voor een gelijkmatige verspreiding.

Het plaatsen van de bovenbak
De ophangbeugels moeten aan de achterkant iets ruimte hebben. Zo past de bovenbak van de houten jaloezieën er goed in. Plaats de bovenbak horizontaal in de ophangbeugels. Vervolgens kan de hendel van de ophangbeugel naar achteren gedrukt worden. Zorg ervoor dat het ophangen voorzichtig gebeurd. Laat het gewicht van de bovenbak niet in de ophangbeugels hangen zolang deze nog niet geborgd is. Eventuele zijbeugels komen op exact dezelfde hoogte van elkaar te hangen.

Verkort montage stappenplan
Voor een duidelijk overzicht volgt hier een kort montage stappenplan.
1. Plaats de ophangbeugels evenredig op de jaloezieën. Dit betekent dat vooraf bekeken moet worden hoe de jaloezieën geplaatst gaan worden.
2. Markeer de montageplekken van de beugels en de boor- en schroefpunten.
3. Gebruik bij montage in beton, steen of een holle wand altijd een plug.
4. De ophangbeugels moeten waterpas naast elkaar hangen. Gebruik bij brede jaloezieën meerdere ophangbeugels.
5. Schroef de ophangbeugels vast en klik de bovenbak hierin vast.
6. De spankoorden moeten in een rechte hoek onder de cassette gemonteerd worden. Deze lopen langs de zijkanten van de houten jaloezieën naar beneden.Plaats een reactie