Hoe hortensia snoeien?


Hoe hortensia snoeien? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Snoei uw Hydrangea paniculata boom in de vroege lente, voordat zichtbare groei ontstaat. Dit kan ook gedaan worden in de zeer late winter in warmere gebieden, na de laatste strenge vorst.

Stap 2 Knip alle uitgebloeide bloemen die achtergebleven zijn gedurende de winter, met de snoeischaar weg. Knip ze af bij het begin van de stengel en maak er compost van of gooi ze weg.

Stap 3 Verwijder alle waterspruiten, uitlopers en ongewenste nieuwe stengelgroei aan de voet van de boom. Boomvormige Hydrangea’s kunnen opgeleid worden om een enkele of meerdere stammen tehebben, dit volgens uw voorkeur. Verwijder alle ongewenste scheuten aan de voet van de boom precies bij de grondlijn, met een takkenschaar. Knip alle kleine spruiten van de gevestigde stam eveneens weg als dat nodig is. Verschilver en maak compost van het snoeisel of gooi het weg.

Stap 4 Inspecteer de luifeltakken, verwijder elke beschadigde en dun tot 1/3 van de oude takken uit, om de weg vrij te maken voor nieuw krachtig en bloeiend hout. Snijdt de takken van de ouder-stam en werk gelijkmatig door de luifel voor een gebalanceerd natuurlijk resultaat. Als u deze aanpak jaarlijks volgt, zal er elke drie jaar een geheel nieuwe reeks bloeiende takken zijn.

Stap 5 Vorm de luifel zoals gewenst door de onderkant of de onderste rok van de boomluifel te trimmen, tot een gelijke niveaulijn of een meer natuurlijk golvende rand. Breng de luifel omhoog door meer gebladerte te trimmen. Maak sneden op de tak precies ¼ inch boven een blad-knooppunt of kiem, om nieuwe takvorming en overvloedige bloei aan te moedigen.Plaats een reactie