Hoe hdmi aansluiten?


Hoe hdmi aansluiten? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Schaf een HDMI-kabel aan die lang genoeg is om de afstand tussen de televisie en de televisie satelliet box te overbruggen (de meeste televisies hebben een 19 HDMI pin). Een kortere HDMI kabel is goedkoper, maar als deze te strak wordt aangetrokken zou de kabel losgekoppeld kunnen worden van de box of verliest de televisie het signaal.

Stap 2 Zoek de HDMI-ingang aan de achterkant of zijkant van de televisie. Als deze gelabeld is staat er bij de vrouwelijke poort “HDMI IN”. Is dit niet het geval, kijk dan op het plaatje om te zien welke poort u zoekt. Kan u uit meer dan 1 poort kiezen, sluit dan de HDMI-kabel aan op de primaire poort (HDMI 1).

Stap 3 Zoek de HDMI–uitgang aan de achterkant van de satelliet box of digitale ontvanger. Dit is ook een vrouwelijke poort en ziet er hetzelfde uit als de televisie-ingang.

Stap 4 Controleer of de HDMI-kabel niet gedraaid of geknikt is, en sluit het andere uiteinde aan op de box of de HD ontvanger.

Stap 5 Controleer nogmaals of beide uiteinden van de HDMI-kabel goed zijn aangesloten op de apparatuur om verzekerd te zijn van een sterk signaal.Plaats een reactie