Hoe een laptop op tv aansluiten?


Hoe een laptop op tv aansluiten? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Zet je computer uit, en draai hem om zodat je de achterkant kan bekijken. Zoek de kabel van het beeldscherm van de computer en volg het terug naar de PC. De kabel zal aangesloten zijn in de uitgang van de videokaart, dit zal een 15-pin VGA poort zijn of een 29-pin DVI poort. Als je geluk hebt, zal er een tweede poort naast zijn, dit is een DVI of een VGA uitgang. Op de nieuwste apparaten kan je zelfs een gewone HDMI poort vinden op de kaart.

Stap 2. Kies de connectie voor je video uitgang. Als je computer een HDMI poort heeft, kan je gewoon een HDMI kabel van de juiste lengte aansluiten tussen de computer en TV. Anders, zal je enkele beslissingen moeten maken. Als je computer maar een enkele video uitgang heeft en het zal niet enkel voor TV gebruikt worden, kan je misschien investeren in een nieuwe video kaart. Koop er een met een DVI of HDMI output, en installeer het in de gleuf, volg de instructies die erbij zaten. Als je van plan bent de VGA output te gebruiken op een single-output of dual-output om de HDMI aan te sluiten, dan zal je een speciaal apparaat nodig hebben om het om te zetten tussen deze twee formaten. De prijs van een coverteerprogramma is ongeveer dezelfde prijs als een entry level video kaart dat gemakkelijker te gebruiken is op je TV. In dat geval is het aan te raden de kaart uit te breiden zodat je een DVI of HDMI poort krijgt. Hoewel, als de door jou gekozen uitgangspoort een DVI is, kan een goedkope DVI naar HDMI kabel de uitgang van je computer omzetten naar de juiste HDMI ingang voor jouw TV.

Stap 3. Verbind de HDMI kabel van je TV naar je computer. Installeer de juiste adapter of converteerprogramma voor jouw computer, indien dit nodig blijkt. Tenzij je computer een HDMI output heeft, zal je ook kabels moeten aansluiten van de geluidskaart uitgang naar de HDMI video kabel of adapter, dit omdat HDMI zowel video en audio signalen ondersteunt.

Stap 4. Start je PC op, en configureer de nieuwe afbeelding door “Controle Paneel” te kiezen in het “Start” menu. Dubbelklik het “Afbeelding” icoon en klik op “Instellingen”. De handleiding voor je HDMI TV zal de beeldschermresoluties tonen dat het ondersteunt, samen met de vernieuwing ratio. Configureer de resolutie in de “Instellingen” tab, klik vervolgens op de “Geavanceerd” toets om het vernieuwing ratio in te stellen. Als je de HDMI TV als tweede beeldscherm gebruikt, zal je ook moeten configureren hoe het gebruikt wordt door Windows, dit volgens de richtlijnen die betrekking hebben tot je videokaart. Meeste kaarten bieden een “Kloon” of “Spiegel” mode, waar beide schermen dezelfde inhoud weergeven. De “Extended bureaublad” mode zal toelaten dat ieder beeldscherm onafhankelijk werkt.

Stap 5. Start je PC opnieuw op om de veranderingen in werking te stellen, indien nodig, bereid je voor te ontspannen op je sofa en kijk filmen op het grote scherm HDMI TV.Plaats een reactie