Hoe haar sneller laten groeien?


Hoe haar sneller laten groeien? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Gun je haar wat rust van het verven, het zetten van een permanent, het gebruiken van een stijltang, haardroger of krultang en het overdadig wassen te vermijden. Was indien mogelijk je haar slechts om de twee/drie dagen in plaats van dagelijks en laat het haar op natuurlijke wijze drogen. Dit helpt met het voorkomen van extra spanning op de haar follikels en het afbreken van haar.

Tip 2: Borstel je haar voorzichtig. Trek niet zomaar een kam of borstel door je haar waarbij je alle klitten lostrekt. Pak, als je lang haar hebt, je haar met één hand in kleine secties beet en borstel de haren voorzichtig los. Wanneer je haren ontklit zijn, borstel deze dan voorzichtig en masseer de schedel drie tot vier keer per dag.

Tip 3: Borstel je haar los voordat je shampoo inbrengt om het risico op klitten te minimaliseren. Gebruik daarna, wanneer je haar nog nat is, enkel een fijne kam over je haar.

Tip 4: Denk na over je voeding. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat een ijzertekort de voornaamste oorzaak van haarverlies is. Om haargroei te stimuleren, is het belangrijk dat je jezelf een dieet rijk aan proteïne aanmeet. Eet voedsel met veel vitamine C en ijzer om de haargroei zo goed mogelijk te stimuleren.

Tip 5 Voeg voedingsupplementen aan je dieet toe en dan met name de supplementen waarvan bekend is dat ze de haargroei stimuleren. Vitamine E, vitamine D, biotine, ijzer, omega-3 zuren en niacine zijn slechts een aantal voorbeelden van voedingsstoffen waarvan bewezen is dat ze de haargroei stimuleren.

Tip 6: Voorkom crash diëten of andere manieren om snel veel gewicht te verliezen. Vanwege de stress en problemen met voeding wordt er haarverlies veroorzaakt. Wanner het verliezen van gewicht van groot belang is, zorg er dan voor dat je een gebalanceerd dieet volgt en langzaam het aantal calorieën per dag mindert. Ongeveer 15% van je haar bevindt zich in de rustfase terwijl de overige 85% zich in de groeifase bevindt. Door een plotselinge verandering in je voeding kan het gebeuren dat 30% van je haar naar de rustfase springt.

Tip 7: Verlos jezelf van stress door te sporten. Stress verstoort de haargroei, verzwakt het haar en zorgt er uiteindelijk voor het verdunnen of verliezen van haar. Als je een uitlaatklep hebt voor je dagelijkse frustraties en angsten, dan zul je sneller lang haar krijgen.



Plaats een reactie