Hoe haar snel laten groeien?


Hoe haar snel laten groeien? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Neem Vitamine B supplementen in of eet voedsel dat rijk is aan Vitamine B. Proteïne is de belangrijkste stof in het menselijk haar en vitamine B helpt met de synthese van proteïnen. Alhoewel de belangrijkste vitamine B voor het groeien van haar biotine, foliumzuur en vitamine B3 zijn, spelen alle andere vitaminen B een belangrijke rol omdat ze samen werken als een team. Eet voedsel als spinazie, bonen, sinaasappels, volkoren, eieren en mager vlees. Al deze voedselmiddelen zijn rijk aan vitamines B.

Tip 2: Eet veel proteïnes. Haar bestaat uit proteïne en het lichaam heeft proteïne nodig om meer haar te maken. Je zult voedsel dat rijk is aan proteïne zoals vlees, vis en zuivelproducten aangezien dierlijk voedsel de beste bron van proteïnen is. Als je een vegetariër bent, eet dan noten, lijnzaad, quinoa, amarant en soja bonen (deze voedselmiddelen zijn rijk aan proteïnes).

Tip 3: Masseer elke dag je schedel. Het masseren van je haar stimuleert de bloed circulatie en dit is belangrijk voor gezond haar. Wanneer de bloed circulatie actief is, zullen de rode bloedcellen voedingsstoffen naar jouw haarzakjes brengen. Als je een droge hoofdhuid hebt, gebruik dan zwavel zalf tijdens het masseren van je schedel aangezien zwavel helpt met het groeien van je haar.
Als je vettig haar hebt, gebruik dan je vingertoppen om je haar te masseren tijdens het inzepen met shampoo. Je kunt ook een haar massageapparaat van plastic gebruik om je schedel te masseren.

Tip 4: Sport regelmatig. Net als het masseren van de schedel, zorgt regelmatig sporten voor het stimuleren van de haargroei omdat de bloed circulatie toeneemt. Sporten zorgt er ook voor dat nuttige hormonen worden gecreëerd in je lichaam zoals endorfine terwijl stress hormonen (zoals bijvoorbeeld cortisol). Een hoog niveau van cortisol kan haarverlies stimuleren.Plaats een reactie