Hoe haar opsteken?


Hoe haar opsteken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Je haar opsteken met stokjes; pak het haar van achteren vast alsof je een paardenstaart gaat maken. De lengte van je haar en hoe hoog je het wilt op je hoofd bepalen op welk punt je het haar vastpakt. Bij schouderlang haar kan je het beste het midden van je achterhoofd aanhouden. Heb je langer haar, pak dan het haar lager vast (op nekhoogte).

Stap 2 Houd met de linkerhand het verzamelde haar op het achterhoofd vast, en wikkel je hand om het haar zodat de palm aan de onderkant van het haar en de duim op het bovenste gedeelte rust.

Stap 3 Draai nu het haar tegen de klok in, in de richting van je kruin. Gebruik je rechterhand om het draaien te voltooien. Draai het haar niet helemaal tot het einde door, zo voorkom je halverwege een draai te eindigen.

Stap 4 Nu kan je het gedraaide haar vastzetten met een stokje. Houd met je linkerhand het gedraaide haar tegen je achterhoofd, en houd het stokje in je rechterhand. Het stokje kan horizontaal of in een 45-graden hoek in het haar gestoken worden. In deze demonstratie laten we de horizontale variant zien.

Stap 5 Gebruik het uiteinde van het stokje om aan de rechterkant van het hoofd tussen het oor en het gedraaide haar een sectie haar te vinden waar je het onder kan steken. De dikte van je haar en hoe strak je het haar wil opsteken bepalen hoeveel haar je hiervoor wilt gebruiken. Bij dikker haar zal het stokje onder een grotere sectie van het haar gestoken moeten worden.

Stap 6 Nadat het stokje in het haar aan de rechterkant is gestoken, schuif het stokje over de gemaakte draai en zet het vast in een sectie haar aan de linkerkant van je hoofd.

Stap 7 Speel er nu een beetje mee. Krul de plukken haar die niet in het gedraaide haar zitten. Je kan ook de uiteinden van het gedraaide haar krullen. Een snelle manier om je haar uit je gezicht te halen op een warme dag, of een snel opsteekkapsel voor een avondje uit.Plaats een reactie