Hoe gitaar leren spelen?


Hoe gitaar leren spelen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1 Kies het stuk dat je sneller zou willen spelen. Het is belangrijk om het stuk goed te kunnen spelen, ongeacht de snelheid. Speel het stuk 1 keer op gematigde snelheid om vast te stellen hoe goed je het kan spelen. Let op je techniek om te kijken of dit de oorzaak is waardoor je het stuk slordig speelt (bijvoorbeeld, is je rechterhand ontspannen en zijn de vingers van je linkerhand dichtbij de toetsen?)

Tip 2 Gebruik een metronoom en speel het stuk nu langzamer, probeer 60 slagen per minuut. Versnel de metronoom niet voordat je het stuk netjes kan spelen op deze snelheid. Als het nog steeds moeilijk gaat, vertraag de metronoom en werk aan de knelpunten.

Tip 3 Versnel de metronoom naar 10 tot 12 slagen per minuut. Mocht dit te snel gaan, versnel dan de metronoom naar ongeveer 5 slagen per minuut. Speel het stuk nog een keer totdat het spelen op dit tempo comfortabel aanvoelt. Let op of je spanning voelt of niet – door spanning maak je sneller fouten, het is dus belangrijk dat je het stuk ontspannen kan spelen.

Tip 4 Blijf de metronoom geleidelijk versnellen (maar niet sneller dan 12 slagen per minuut per keer) totdat de gewenste snelheid is bereikt. Zorg ervoor dat het stuk netjes klinkt en dat je geen fouten maakt tijdens het spelen op topsnelheid. Is dit wel het geval, vertraag dan het tempo weer. Ga er niet vanuit dat je tijdens de eerste sessie de gewenste snelheid moet bereiken, dit kan een aantal dagen of langer duren.

Tip 5 Soms moet niet het hele stuk snel gespeeld worden; 1 of 2 maten moeten dan snel zijn waardoor een soort snelheidsuitbarsting ontstaat. Oefen deze uitbarstingen door de toonladders of delen van het stuk eerst langzaam te spelen, en dan heel snel. Bijvoorbeeld, je speelt eerst de toonladder met een nootwaarde van een achtste noot voor elke noot, en dan speel je het nog een keer met een zestiende nootwaarde voor elke noot. De snelheidsuitbarstingen helpen bij het identificeren van eventuele knelpunten.Plaats een reactie