Hoe evalueren?


Hoe evalueren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Geef het onderwerp dat je evalueert duidelijk en makkelijk aan. Dit kan je in de titel doen of als een kopje van je opstel.

Stap 2 Geef de evaluatie van je onderwerp aan. Jouw mening kan gelaagd zijn, maar het moet zo bondig mogelijk aangegeven zijn.

Stap 3 Gebruik je evaluatieopstel om overtuigend bewijs te leveren dat jouw mening ondersteunt door verwijzingen te citeren die jouw standpunt verdedigen, door een logische beredenering te gebruiken om aan te tonen dat jouw evaluatie correct is.

Stap 4 Schrijf de standpunten van tegenstanders op om te laten zien dat jij je ervan bewust bent dat er verschillende standpunten en meningen zijn over het onderwerp dat jij evalueert. Gebruik een beredenering en geciteerde verwijzingen om aan te tonen waarom de standpunten van tegenstanders niet kloppen of minstens om aan te tonen dat die niet zo goed zijn als jouw evaluatie.

Stap 5 Voeg wat toe aan je ondersteunende bewijs door de lezer bijkomende redenen te geven zodat jouw evaluatie correct is.

Stap 6 Beƫindig jouw opstel door het onderwerp van de analyse te herhalen en hierna meteen jouw mening over het onderwerp te geven om aan te geven dat dit opstel het bewijs levert dat jouw evaluatie een goede is.Plaats een reactie