Hoe een presentatie maken?


Hoe een presentatie maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Zoek een presentatie onderwerp en titel bij uw samenvatting. Het is een goed idee om uw onderwerp te formuleren in een vraag die moet worden beantwoord.

Stap 2 Bepaal de belangrijkste punten die u wilt behandelen in uw presentatie. U moet tussen de drie en vijf punten hebben om het onderwerp te ondersteunen en te beantwoorden.

Stap 3 Maak een lijst van hoog-niveau details die u wilt behandelen voor elk punt. Dit gecombineerd met de
belangrijkste punten vormt de inhoud van de presentatie.

Stap 4 Maak een overzicht van waar in de presentatie er demonstraties zullen zijn. Noteer wanneer u gebruik kan maken van andere audiovisuele middelen en wat die zullen zijn.

Stap 5 Zorg voor een conclusie en samenvatting van de behandelde onderwerpen. Bepaal waar u wilt stoppen om vragen te stellen aan de groep, of waar u hen de kans wil geven om vragen te stellen.

Stap 6 Schrijf de afsluiting die u wilt geven. De afsluiting moet een samenvatting van de oorspronkelijke vraag bevatten, een antwoord op de vraag of het onderwerp hebben en een “aandacht grijpend” einde hebben.

Stap 7 Bepaal en noteer welke onderdelen of stukken informatie u snel kan behandelen of helemaal over kan slaan indien de presentatie te lang duurt. Maak daarnaast enkele notities over informatie die u kunt toevoegen indien de presentatie te kort is en een bepaalde tijd moet duren.Plaats een reactie