Hoe eerste date?


Hoe eerste date? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Zorg ervoor dat je op tijd bent. Niets is meer disrespectvol als het laten wachten van jouw date. Als je de date moet verzetten, bel dan zo vroeg mogelijk van te voren – op zijn minst een aantal uur van te voren. Als je het gevoel hebt dat je zelfs als een klein beetje te laat komt, moet je een berichtje sturen.

Tip 2: Gedraag je normaal maar niet te normaal. Praat tegen je date alsof je tegen een vriend praat. Je kunt grapjes maken, grappige verhalen delen en over het algemeen jezelf blijven. Laat daarentegen poep- en plashumor, seksuele verhalen en het laten van boeren en scheten achterwegen.

Tip 3: Stel sympathieke vragen. Wees creatief. Jouw date zal het over het algemeen waarderen als je afwijkt van de standaard vragen. Stel bijvoorbeeld vragen als “Wat is de beste maaltijd die je ooit hebt gegeten” of “Wat is de slechtste baan die je ooit hebt gehad”.

Tip 4. Blijf goed luisteren. Zelfs als haar enthousiaste verhaal over een stage jou niet aanspreekt, kun je hier nog steeds iets van leren. Blijf glimlachen en vraag sympathieke vervolg vragen. Zet je telefoon uit. Je kunt niet luisteren en tegelijkertijd sms’jes versturen of recensies van het restaurant bekijken.

Tip 5: Wees positief. Houd het op leuke onderwerpen zoals reizen, hobby’s, leuke films en niet zaken als jouw vervelende werkgever, je gezondheid of (een echte dooddoener) jouw ex. Laat aan jouw date zien dat je een aangenaam, optimistisch persoon bent en de kans is groot dat ze ja zegt op een tweede afspraakje.

Tip 6: Wees netjes. Zelfs als jouw date het saaiste persoon sinds de wiskunde kampioen van de middelbare school is moet je niet vergeten dat ook zij jouw respect en vriendelijkheid verdient. Blijf in ieder geval plakken voor een enkel kopje koffie of glas frisdrank en neem deel aan het gesprek. Zelfs als het een behoorlijke uitdaging is, kun je het zien als oefening.Plaats een reactie