Hoe een zandfilter aansluiten?


Hoe een zandfilter aansluiten? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Zorg ervoor dat de pomp van het zwembad niet meer aangesloten is door de stekker uit te trekken of de zekering uit te zetten.

Stap 2. Plaats de zand filter op een vlakke plek ongeveer 2 feet verwijderd van de pomp van het zwembad en de return klep. De return jet klep is te vinden aan de zijmuur van het zwembad. Indien nodig gebruik dan effen stenen om een vlakke plek te creeeren.

Stap 3. Verbind een stuk slang met de outlet klep aan de pomp van het zwembad; maak dat einde van de slang vast met een klem. Verbind het andere uiteinde van de slang met de inlet klep van de zandfilter, gebruik een klem om de slang op zijn plaats te houden. De kleppen zijn gelabeld maar je kan bij voorkeur ook terug naar je handleiding gaan. Gebruik een schroevendraaier om zeker te zijn dat beide klemmen vast zitten.

Stap 4. Met een ander stuk slang, verbind je de outlet klep aan de zandfilter met de return jet klep van het zwembad. Plaats 2 klemmen aan de uiteinden van de slangen; Maak ze vast met een schroevendraaier om lekken te voorkomen.Plaats een reactie