Hoe een taart decoreren?


Hoe een taart decoreren? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Gebruik voor jouw slagroomspuitzak een mondstuk in de vorm van een ster om sterren of ster-vormige bloemen aan te brengen. Houd de salgroomspuitzak in een rechte hoek met het mondstuk zo’n 60mm van het oppervlak van de taart af. Spuit met de slagroomspuitzak naar beneden om een ster te vormen, stop, en trek de slagroomspuitzak loodrecht weg. Voeg een stip toe aan het midden van de ster vorm als je bloemen wilt maken.

Tip 2: Gebruik groene glazuur en een mondstuk in de vorm van een blad om blaadjes te maken voor de bloemen. Vorm kleine bladeren met de puntvormige kant van het mondstuk naar onderen toe gericht. Til het mondstuk van de slagroomspuitzak op zodat het bladvormige mondstuk naar boven toe steekt. Hierdoor geef je een meer realistische vorm aan de bladeren op jouw taart.

Tip 3: Vervang het nauwe uiteinde van de slagroomspuitzak in de vorm van de letter “V” met een mondstuk in de vorm van een blad. Daarna zul je de vederlichte zak die je nu gebruikt moeten vervangen met een zak met groen glazuur. Als je een perkamentpapier of een wegwerp zak gebruikt, gooi deze dan weg en vul een nieuwe zak met groen glazuur.

Tip 4: Voeg decoratieve stroken en slingers toe aan jouw taart door het mondstuk in de vorm van een ster te gebruiken (voor het confetti slierten effect) of gebruik het mondstuk in de vorm van een blad (voor overlappende bladeren) om gekleurd glazuur of slagroom aan de randen van de taart aan te brengen. Zorg er voor dat de bovenste randen en de onderste randen van de taart overeen komen.

Tip 5: Kies voor de slagroomspuitzak een mondstuk dat geschikt is om mee te schrijven om een tekst aan jouw taart toe te voegen. Houd de slagroomspuitzak in een hoek van 45 graden met het mondstuk lichtjes tegen de taart aan. Pas een vaste, gelijke druk toe door je hele arm te gebruiken en niet alleen de pols om “Gefeliciteerd met je verjaardag” of een andere tekst te schrijven en gebruik per woord de hoeveelheid glazuur van één knijp beweging van de slagroomspuitzak. Als je klaar bent met een woord, stop dan met knijpen en til het mondstuk van de taart af en houd deze recht.

Tip 6: Een andere populaire manier om je taart te versieren zijn eetbare bloemen. Je kunt deze organisch te groeien in jouw tuin of deze in de voedingsmiddelen sectie in de supermarkt. Strooi de bloemen aan de bovenkant of de randen van de taart. Viooltjes en roze blaadjes zijn goede keuzes omdat deze zoet smaken.

Tip 7: Je kunt in plaats van je taart versieren van jouw taart met glazuur of slagroom het ook proberen met marsepein. Dit is een mengsel van gemalen amandelen en suiker en verkrijgbaar in de meeste supermarkten of een patisserie. Je kunt met marsepein figuren vormen , verven met kleurstoffen of koekjes vormen gebruiken om designs voor je taart te maken.



Plaats een reactie