Hoe een pinata maken?


Hoe een pinata maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Mix de bloem en water in een grote kom tot dat het dik en glad is, zonder brokken om de papier brei te maken.

Stap 2. Scheur het papier in lange repen en blaas de ballon op. Je kan bijna eender welk papier gebruiken, zoals krantenpapier, schrijfpapier of typepapier.

Stap 3. Week de repen papier. Plaats een reep papier in de kom met de aangemaakte brei, zorg ervoor dat beide kanten nat zijn. Breng de repen papier aan op de ballon, horizontaal en op en neer, laat een plaats vrij van 2 inch. Maak 2 lagen voor nu.

Stap 4. Plaats het touw. Plaats 1 einde van het touw op 1 zijde van de ballon bewerkt met papier en plaats er een natte reep papier over. Doe hetzelfde met het andere einde van het touw en blijf repen papier op de ballon plakken voor een volgende laag. Laat het enkele dagen rusten tot het droogt.

Stap 5. Vul het met snoep. Pop de ballon en trek het er zachtjes uit. Stop er snoep in en plaats een stukje tape over het gaatje. Je kan het opvullen met klein speelgoed en allerlei nieuwigheidjes. Plak vervolgens enkele repen krantenpapier over de tape. Laat het voor een dag drogen.

Stap 6. Decoreer de Mexicaanse Pinata. Je kan je Mexicaanse Pinata schilderen of je kan er onmiddellijk crepe papier opkleven, of doe beide. Je kan de Pinata ook versieren met glitter kraaltjes. Geef je verbeelding de vrije loop. Snij het crepe papier in 3 inch repen en snij de uiteindes in lange franjes. Kleef 1 stuk crepe papier op de Pinata, laat het franje uiteinde los. Kleef meer repen crepe papier op de Pinata, zorg ervoor dat ze elkaar overlappen en laat de franje uiteindes los. Laat het volledig drogen en maak het dan open.Plaats een reactie