Hoe een matras kiezen?


Hoe een matras kiezen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Overweeg je fysieke conditie. Heb je een slechte rug of bloed circulatie problemen? Bij sommige rug problemen heb je stevige ondersteuning nodig om de ruggengraat recht te houden. Sommige bloed circulatie problemen vragen om soepele ondersteuning dat de vorm van het lichaam omtrekt. Fysieke en medische problemen en prioriteiten zullen je helpen bij het kiezen van de matras dat het best aan je behoeften voldoet.

Tip 2. Overweeg of je allergie├źn hebt. Gewone matrassen veroorzaken allergische reacties bij mensen die gevoelig zijn aan pluksel, katoen, stof of stofmijten. Latex en schuimrubber matrassen en ook watermatrassen zijn aan te raden voor mensen die aan allergie├źn lijden, daar deze geen pluksel of stof voortbrengen, en daardoor dus ook geen stofmijten. Hypoallergenische matras bedekkingen zijn ook commercieel verkrijgbaar.

Tip 3. Kies de beste spiraalveer constructie. Meeste matrassen winkels zullen afdelingen hebben waar ze je hun product lijn met spiraalveer constructies kunnen tonen. Vraag aan de uitbater van de winkel waarom een matras met meer spiralen en een stevigere constructie het beste comfort bied.

Stap 4. Overweeg latex of schuimrubber in plaats van spiralen. Schuimrubber met een hoge dichtheidsgraad (ook memory foam) genoemd en latex matrassen zijn bijna overal te verkrijgen. Deze zijn visco elastisch, dit wil zeggen dat ze zich naar de vorm van het lichaam zetten terwijl de spanningspunten op het hoofd, schouders en heupen geminimaliseerd worden. Er zijn verschillende dichtheidsgraden verkrijgbaar.

Stap 5. Overweeg verstelbare matrassen. Lucht matrassen zijn uitgerust met elektronische en mechanische apparatuur dat de hardheid of zachtheid op bepaalde plaatsen van het bed kunnen aanpassen via luchtkamers die dit controleren. Dit is ideaal voor partners die een verschillende hardheid van matras nodig hebben om te slapen.

Stap 6. Overweeg de verschillende kenmerken van de matras. Er zijn verschillende dieptes of diktes, gemengde buitenlagen (kussentop, gewatteerd, opvulkussen) en zelfs organische modellen.

Stap 7. Probeer ze. Matrassen winkels laten toe dat je op hun bedden ligt zodat je kan kiezen welke matras het best aan je comfort eisen voldoet. Neem tijd om je matras te kiezen. Draag comfortabele kledij en spendeer tijd om de bedden uit te proberen in de matrassen winkel. Test een bed voor tenminste 15 minuten.Plaats een reactie