Hoe een laptop kopen?


Hoe een laptop kopen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Kijk de periodische survey ’s na in top computer magazines voor omvattende informatie over de betrouwbaarheid van specifieke merken van laptoppen en hun klanttevredenheid. Kies een merk gebaseerd op kwaliteit, prijs en garantie.

Stap 2. Stel vast welke algemene configuratie je nodig hebt, inbegrepen de processor en snelheid, hoeveelheid RAM, en de grootte van de harde schijf.
Stap 3. Beslis wat soort beeldscherm je wilt. Kies een dual-scan beeldscherm als je budget enorm beperkt is. Kies een active-matrix beeldscherm voor het beste uitgangssignaal en beste visuele kwaliteit (vooral bij uitdagende condities), toch komt dit ten koste van de levensduur van de batterij. Kies een HPA (High Performance Addressing) beeldscherm als je budget niet toelaat een active-matrix beeldscherm te kopen, maar je de laptop toch moet gebruiken in slecht verlichte plaatsen en je de levensduur van de batterij wilt verlengen.

Stap 4. Vergelijk het gewicht van de laptoppen die je overweegt te kopen. Denk erover hoe vaak en hoe ver je de laptop en randapparatuur moet dragen.

Stap 5. Beslis hoe groot je het beeldscherm wilt. Onthoud dat grotere schermen duurder zullen zijn, en zwaarder in gewicht en massa.

Stap 6. Kies een ultra-draagbare laptop als gewicht belangrijker is dan prijs, betrouwbaarheid, levensduur van de batterij en gebruiksvriendelijkheid.

Stap 7. Koop een laptop met ingebouwde CD-ROM en als gemak belangrijker is dan draagbaarheid of betrouwbaarheid. Overweeg een model met verwijderbare interne schijven voor meer flexibiliteit

Stap 8. Test het comfort en gevoel van de muis en toetsenbord. Kies tussen een Touch pad gebruikt door meeste fabrikanten, of de speciale pen (ook opdrachtpunt genoemd) gebruikt door IBM en Toshiba.

Stap 9. Zorg ervoor dat de laptop geleverd is met een lithium-ion batterij. Wees sceptisch over beweringen van de fabrikant betreffende de levensduur van de batterij.

Stap 10. Beslis welke voor geïnstalleerde software je wilt of nodig hebt.

Stap 11. Kies de tijdsduur van de garantie of klantendienst die jij nodig hebt.Plaats een reactie