Hoe een kaasschotel samenstellen?


Hoe een kaasschotel samenstellen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Koop genoeg verschillende soorten voor je schotel. Een soort kaas kan de massa aanspreken. Maar om de mensen aan te moedigen hun comfortzone te verlaten of de lekkere smaak te proeven, bied minstens een soort kaas aan van de vier soorten kaas, oude, zachte, harde of blauwe. Oude kazen houden in, Gouda en Cheddar, zachte kazen houden in, Camembert of constant bliss. Voor een harde kaas, kies je mimolette of parmigiano-Reggiano, voor blauwe kaas is Stilton of Gorgonzola Dolce een aanrader.

Tip 2. Serveer genoeg zodat iedereen voldoende heeft. Sommige eten meer dan anderen, maar ga ervan uit dat iedere volwassene ongeveer 75 a 100 gram eet. Voor acht mensen zou 1.5 kg ruim voldoende moeten zijn.

Tip 3. Snij iedere soort kaas in stukjes zodat het gemakkelijk van het bord gehaald kan worden, en leg ze rond de buitenkant van de schotel of plateau.

Tip 4. Voeg brood toe aan het midden van het bord dat bij de kaas past, of leg wat vleeswaren zoals salami of peperoni en koekjes op het bord zodat de gasten met de ingrediƫnten individuele sandwiches kunnen maken.

Tip 5. Label de soorten kaas zodat de gasten weten wat ze aan het eten zijn. Sommige mensen zijn pietpeuterig en eten niet als ze niet weten wat het is. Voeg wat adjectieven toe onder de naam zodat je de kaas kan beschrijven.

Tip 6. Haal de kaasschotel 1 uur voor het etentje uit de koelkast, daar de kaas minder smaak zal hebben als hij nog koud is.



Plaats een reactie