Hoe chocolade maken?


Hoe chocolade maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Koop rauwe cacao bonen van hoge kwaliteit. Je kunt deze online kopen van verschillende vertrouwelijke bronnen.

Stap 2: Verdeel de bonen evenredig en in een enkele lag op een vlak vel bak papier.

Stap 3: Rooster de bonen in de oven voor 30 minuten op een stand van 400 graden Fahrenheit (of ongeveer 200 graden Celsius).

Stap 4: Laat de bonen afkoelen en verwijder hun schil.

Stap 5: Verdeel de bonen over een theedoek, plaats een andere doek hierover om ze te bedekken en gebruik een hamer om de bonen te open te breken. Een andere mogelijkheid is om een vijzel en mengkom te gebruiken om de klus te klaren.

Stap 6: Plaats de onevenredig opengebroken cacao bonen in een koffie molen of een schone peper molen en maal deze fijn. Let op om deze niet te fijn te malen omdat deze anders een vloeistof worden en een rotzooi creƫren.

Stap 7: Verplaats de tot poeder vermalen bonen in de mengkom en vijzel en ga door met het malen van de bonen. Je eindigt nu met een papperig mengsel.

Stap 8: Verplaats de pap naar een pan en verwarm de pap over een pot met kokend water. Plaats de pan met de cacaop pap linea recta op de kookplaat.

Stap 9: Meng de suiker, het vanille extract en andere specerijen (indien gewenst) in het slijmerige cacao mengsel.

Stap 10: Meng alles in ingevette bak vormen en laat het intrekken. Je kunt zelfs de bak vormen in de koelkast plaatsen.



Plaats een reactie