Hoe bier brouwen?


Hoe bier brouwen? Wij zochten het voor je uit:

Het bier maken :

Stap 1. Zelf afsluitende fles. reinig de ketel, emmer en een grote lepel in heet water. Indien ze in je afwas apparaat passen, gebruik dan de heetste programma stand om te sterilizeren.

Stap 2. Doe 3 gallon (ongeveer 11 liter) vers, schoon water in een emmer. Zorg ervoor dat je de emmer in een plaats zet waar het enkele dagen kan bijven staan zodat je de emmer niet hoeft te verplaatsen eens je de gist hebt toegevoegd. Zorg ervoor dat de kamer temperatuur rond de 20 graden celcius is en blijft (68 gradden Fahrenheit).

Stap 3. Breng 2 gallon (ongeveer 7.5 liter) vers, schoon water aan de kook in de ketel. Voeg biergist toe en roer voor 20 minuten.

Stap 4. Voeg de suiker toe en roer tot het volledig is opgelost.

Stap 5. Wanneer de suiker is opgelost, giet de brouw mengeling dan vlug in de emmer. Hoe vlugger en geweldiger je dit doet, des te meer lucht bubbels er zullen komen vast te zitten. De lucht bubbels helpen bij het gistings proces, dus dit wil je vlug doen.

Stap 6. Voeg genoeg koud water toe om het brouwsel af te laten koelen tot een kamer temperatuur van 20 graden celcius (70 Fahrenheit). Eens het water koud genoeg is, sprenkel dan het gist erop en roer het grondig. Scherm de emmer af met een dun laagje aluminium folie of een los deksel. Laat het 10 a 12 dagen gisten.

Stap 7. Na 10 a 12 dagen, proef het bier. He mag niet zoet smaken. Indien het toch zoet smaakt, laat het dan nog enkele dagen verder gisten.

Het bier in flessen doen

Stap 1. Was alle flessen, stopsels en leidingen in je afwas apparaat of met heet water om ze te sterilizeren. Plaats ze vervolgens in een gote ketel met sudderend water om ze steriel te houden tot je klaar bent ze te gebruiken.

Stap 2. Voeg 2 thee lepels suiker toe aan iedere fles alvorens ze te vullen.

Stap 3. Gebruik de leidingen om het bier naar de flessen over te hevelen. Zorg ervoor dat de leidingen de bodem van de emmer niet raken daar dit bezinksel zal creeren.

Stap 4. Om over te hevelen, dompel de leiding in het bier zodat het opvult met bier. Sluit 1 kant van de leiding af met je duim, zet het afgesloten gedeelte zo dicht mogelijk over de fles, laat het dan los en het bier zou in de fles moeten beginnen stromen.

Stap 5. Vul de fles maar laat tenminste 1 inch (2.54 cm ) plaats voor lucht in de fles. Zorg ervoor om de fles niet te overvullen daar het bier nog zal gisten en plaats nodig heeft om dit te doen. Als de eerste fles vol is, sluit de leiding dan terug af met je duim en ga verder met de volgende fles.

Stap 6. Sluit de flessen af. Zelf afsluitende flessen met rubberen ringen (stopsels) zijn het gemakkelijkst om te gebruiken en kunnen meermaals gebruikt worden. Als je een machine bezit om flessen af te sluiten gebruik dat dan om gewone flessen te sluiten.

Stap 7. Schud de flessen zodat de suiker kan oplossen. Plaats het voor enkele dagen in een warme plaats zodat het gistings proces verder kan gaan. Na een 3 tal dagen zet je de flessen in een donkere en frisse plaats zoals, bijvoorbeeld, een kelder.

Stap 8. Wacht enkele dagen. Nu kan je je bier proeven. Hoe langer je het laat staan voor je het drinkt, des te lekkerder zal het zijn, maar je kan het nu ook al proeven.



Plaats een reactie