Hoe besparen?


Hoe besparen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Zoek naar betere tarieven voor je telefoon, internet en kabeldiensten. Zoek uit wat de tarieven van de concurrenten zijn en bel je huidige provider op. Geef aan dat zij dezelfde of betere tarieven zullen moeten aanbieden als ze jou als klant willen houden. Je kunt hen ook opbellen om je abonnement op te zegen en als ze een goede deal aanbieden, accepteer deze dan en blijf bij je huidige provider.

Tip 2: Betaal meer dan het minimum af te lossen bedrag zodat je minder rente betaald. Je zult op de lange duur veel geld besparen, ook al kost het je in het begin meer.

Tip 3: Betaal in plaats van creditcards enkel contant. De gemiddelde consument spendeert 16% minder contant geld tegenover plastic. Dit is vooral het geval in de supermarkt waar je al snel extra spullen koopt.

Tip 4: Maak je voedsel helemaal zelf en groei je eigen producten om geld voor boodschappen te besparen. Zelfgemaakt brood is één van de beste manieren om geld te besparen. Daarnaast is het, wanneer je de smaak te pakken hebt, ook een stuk lekkerder. Een klein moestuintje met tomaten en een aantal seizoensgroenten helpt je met het besparen van nog meer geld.

Tip 5: Betaal nooit de volle pond voor kleding. Spek je kledingkast tijdens de uitverkoop, seizoensacties en tweedehands winkels. Daarnaast kun je vaak op rommelmarkten en braderieën kinderkleding met erg veel karting vinden.

Tip 6: Ga naar prijsvergelijkingswebsites voor het aanschaffen van electronica en andere dure aanbestedingen. De tijd die je kwijt bent aan het zoeken van de beste prijs is absoluut de moeite waard.Plaats een reactie