Hoe 5 kg afvallen?


Hoe 5 kg afvallen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Gebruik maaltijdsvervangers. Het is wetenschappelijk bewezen dat een vloeibare maaltijdsvervanger, zoals SlimFast, effectief is voor snel gewichtsverlies. Onderzoekers aan de North American Association for the Study of Obesity, hebben bewezen dat het regelmatig drinken van maaltijdsvervangers de waarschijnlijkheid om gewicht te verliezen sterk doet toenemen, en dat dit gewicht ook voor meer dan een jaar eraf gehouden wordt. Dr. John Foreyt raadt aan om een 180-calorie SlimFast shake te drinken als ontbijt, en zelfs als middagmaal, als je zeer snel gewicht moet verliezen. Eet een gewichtig avondmaal, en je zal binnen de paar weken al positieve veranderingen zien op de weegschaal.

Tip 2: Probeer intervaltraining. Het is bewezen dat cardio-intervallen (Afwisselende periodes van zeer intensieve oefeningen, met tragere, makkelijkere oefeningen) efficiĆ«nter zijn om vet te verbranden dan gewone cardiotraining. Beroemde trainer Gunnar Peterson, o.a. trainer van Penelope Cruz en Jennifer Lopez, kent de voordelen van intervaltraining. “Ze kunnen je lichaam veranderen op manieren die veel langer zouden duren met normale cardio. Je ziet al verschil binnen de paar weken,” zegt hij. Verwerk intervaltraining in je schema enkele keren per week, en hou je trainingen kort. Intervalroutines duren best maar 30 tot 40 minuten, omdat ze veel intensiever zijn, zegt Kristi Molinaro, fitnessinstructeur aan het Equinox fitness center in New York City.

Tip 3: Hou zetmeel op een minimum. Tijdelijk minder zetmeel eten, zoals volle granen, en focusen op vers fruit en groenten zorgt voor een snel gewichtsverlies, volgens Dr. Madelyn Fernstrom, directeur van het Weight Management Center aan de universiteit van Pittsburgh Medical Center. Dit is omdat het lichaam meer water gebruikt om zetmeel te verteren, dus deze verminderen zorgt voor zeer snel vochtverlies. Als je het cijfer op je weegschaal zo snel naar beneden ziet gaan, kan dat je een mentale boost geven om je training door te zetten.

Tip 4: Vergeet dieetfrisdranken. Je kan misschien denken dat door gewone frisdranken te vervangen door dieetfrisdranken (of “light”-frisdranken) je gewicht sterk kan verminderen, maar niets is minder waar. Onderzoekers aan de universiteit van Texas Health Science Center in San Antonio hebben geconcludeerd dat mensen die drie of meer dieetfrisdranken per dag dronken hun risico op overgewicht of obesitas verdubbelden binnen zeven tot acht jaar, in vergelijking met mensen die geen dieetfrisdranken dronken. Dat is omdat de kunstmatige zoetstoffen in dieetfrisdranken de suikerreceptoren van het lichaam stimuleren, waardoor er behoefte ontstaat naar calorievol voedsel. Voor een maximaal verlies aan gewicht in de kortste tijd, moet je water drinken.Plaats een reactie