Wat te doen tegen keelpijn?


Wat te doen tegen keelpijn? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Drink dranken die geen cafeïne bevatten. Hiermee voorkom je uitdroging. Bouillon en soep zijn prima opties en zorg ervoor dat je altijd genoeg water drinkt.

Tip 2: Probeer te gorgelen met een mengsel van zout en warm water. Voeg ongeveer een halve theelepel zout toe aan een glas warm water en probeer daarna te gorgelen. Probeer niet het mengsel in te slikken. Dit helpt met het verwijderen van slijm in de keel terwijl het ook de pijn verzacht op de plekken waar je keel pijn doet.

Tip 3: Zet voor je droge keel de luchtbevochtiger aan. Door de extra vochtige lucht in te ademen voorkom je dat je keel verder uitdroogd. Zorg ervoor dat je elke dag het water ververst. Maak op de derde dag het water reservoir van de luchtbevochtiger schoon.

Tip 4: Bereid een drankje van honing en citroen voor. Dit middeltje gebruikt warm water gemengd met honing en citroen. Laat het eerst afkoelen voordat je een slokje neemt. Dit drankje brengt een beschermlaag over je keel aan en verwijdert de opbouw van slijm.

Tip 5: Koop keelsnoepjes. Het doel van deze snoepjes is om je keel en mond vochtig te houden en de keel te reinigen.

Tip 6: Gorgel met appelcider azijn. Dit huismiddeltje kan voorbereid worden door aan een glas water twee theelepeltjes appelcider azijn toe te voegen. Neem slechts een mondvol van het middel om te gorgelen en spuug het daarna weer uit. Spoel daarna iedere keer je mond na met normaal water. Sommigen raden aan om een theelepel cayenne pepper en je favoriete soort honing aan het middeltje toe te voegen.Plaats een reactie