Recept voor cupcakes


Recept voor cupcakes. Wij zochten het voor je uit:

De basis-cupcake:

Meng 150gr zacht gesmolten boter met evenveel kristalsuiker en evenveel zelfrijzende bloem

voeg er ook nog 3 eieren aan toe, 2 eetlepels melk en een beetje vanille-essence-druppeltjes (of vervang wat grammen suiker door een zakje vanillesuiker).

Het is wel belangrijk dat je zo’n vorm hebt voor in de oven met kleine rondjes in. Daarin is het gemakkelijk om voorgevormde papieren vormpjes te leggen (je weet wel het papiertje rond de cakejes).

Doe dan het mengsel in de papieren cupcakes die in je vorm al zitten (tot net iets over de helft vullen is ok).

Bak een dikke 15 à max 20 minuten op 190°

Haal ze uit de vorm (wel in het papiertje laten uiteraard) en zet op een rooster zodat ze niet slap worden onderaan.

Als smaakmaker kan je na het bakken wat citroen of sinaasappelsap (vers) bovenop de cakejes strijken. Heerlijk.

Nu kan je ze naar hartelust versieren. Dat is gemakkelijk en mooi door bloemsuiker te mengen met warm water, dan kan je daarmee je cupcakes versieren.

Of met snoepgoed of chocolade of…

Smakelijk!



Plaats een reactie