Recept Stoofvlees


Recept Stoofvlees. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

1 kg mager rundstoofvlees
2 uien
2 teentjes look
Solo
Peper
Zout
tijm
nootmuskaat
1 laurierblaadje
1 boterham zonder korsten
Mosterd
1 eetlepel bruine suiker
2 flesjes donkere Leffe 33cl
5 gr pure chocolade

Stap 2. De bereiding

Snij de ui in ringen, pers de look. Bak samen in wat solo.

Haal het uit de kom en bak het vlees tot het aan alle zijden mooi bruin is. Kruiden met nootmuskaat, peper en zout.

Voeg de ui en look terug bij het vlees.

Laat nog 20 minuutjes stoven.

Voeg het bier erbij. Het vlees moet onderstaan. Voeg het laurierblaadje, tijm en de suiker toe.

Smeer een boterham in met een dikke laag mosterd, leg deze met de mosterd naar beneden op het vlees. Voeg de chocolade toe (deze zal je niet proeven, maar hij zorgt voor een mooie kleur en een smeuïge saus).

Dit moet nog een uurtje sudderen (deksel op de pan). Hou het wel in het oog! Er moet vocht in de pan blijven! Dus bijvullen met meer bier of met water indien je niet houdt van een sterke biersmaak.

Heel lekker met een fris slaatje en vers gesneden frietjes.



Plaats een reactie