Recept rijstpap


Recept rijstpap. Wij zochten het voor je uit:

Rijstpap maken is niet zo moeilijk, alleen moet je wel weten hoe het moet!

Je hebt voor de ingrediënten dit nodig:

-100 gram rijst
-Een halve liter melk
-75 gram suiker
-1 zakje vanillesuiker
-Opgeklopte room

Vervolgens beginnen we met de bereiding.

Om te beginnen laat je eerst de melk koken samen met de vanillesuiker en de suiker.

Vervolgens moet je de rijst spoelen.

Als je ziet dat de melk begint te koken moet je de rijst toevoegen aan de melk.

Let wel op dat je de temperatuur doet dalen op een lage temperatuur.

Vervolgens moet je dit mengsel 40 minuten laten sudderen.

Roer nog eventjes en laat de rijst opzwellen in een pot voor ongeveer een half uurtje.

Roer vervolgens nog eens goed in het gerecht en voila! Klaar om geserveerd te worden!



6 Reacties

  1. Michel says:

    Hee,

    Klinkt erg goed, ben hem op dit moment aan het proberen!!

    Als hij na 40 min klaar is, moet ik hem dan afgieten??

    Cheers Michel

  2. Dylan says:

    Opgeklopte room is een van de ingredienten. maar ik zie nergens in de beschrijving dat je er room aan moet toe voegen.
    hoe zit dat?

    @Michel
    afgieten hoeft niet.

  3. naomi says:

    dit is volgens my wel een goed recept, alleen rijstpap is toch lekkerder als het koud is of dat moet toch ook?
    is het dan niet beter om de rijst een tydje in de koelkast te stoppen.
    het is kwartover2, ik weet het.
    maar ik heb zo zin in rijstpap.
    dat ik maar even ging kyken op google.

    vriendelyke groet, naomi van ravenswaay.

  4. Marie-Luce says:

    Teveel suiker, voor de rest gemakkelijk te maken.

  5. Martin says:

    75g suiker is echt too much .De kant en klare rijstepap uit de supermarkt is suikervrij en ook gewoon al heel lekker ,1 eetlepel honig per kom is voor de meeste mensen al genoeg ,anders wordt het echt net een suikerspin 🙂

  6. Bertjan says:

    Probeer eens rietsuiker
    Echt heel lekker

Plaats een reactie