Recept kerriesaus


Recept kerriesaus. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

1 deciliter melk
2 deciliter groentebouillon van een tablet
1 deciliter kookroom
3 theelepels kerrie
1 uitje
25 gram bloem
25 gram boter
zout
bieslook

Stap 2. De bereiding

Snij de uien in kleine stukjes

Maak de boter warm in een pan en bak de uitjes hier even in,

Voeg vervolgens de kerrie en bloem toe.

Zorg dat je blijft roeren totdat het een vast mengsel is geworden (dit is de roux)

Laat dit langzaam afkoelen

Breng de melk aan de kook en voeg de bouillon toe. Voeg onder het roeren de roux (die goed afgekoeld moet zijn) toe.

Laat dit langzaam, met voordurend roeren, koken.

Voeg als laatste de koksroom toe en eventueel wat zout en bieslook voor extra smaak.

Smakelijk!



Plaats een reactie