Recept kaaskroketten


Recept kaaskroketten. Wij zochten het voor je uit:

Maak eerst een dikke bechamelsaus (je weet wel: boter, bloem, melk) het liefst met VERSE melk, fantastisch veel beter.

Neem de hoeveelheden: 30 gram boter op 70 gram bloem met 5 deciliter verse of volle melk.

Voeg daarna minstens 3 kaassoorten toe, samen 175 gram (gruyère ,emmentaler, parmezaan…NOOIT Hollandse kaas!).

Voeg ook nog een eidooier toe.

Kruid met peper en zout en nootmuskaat (flink wat!).

Doe het mengsel op een bakpapier op een platte schotel en laat zo afkoelen in koelkast een nachtje.

Snij nu in de gewenste vorm en paneer toch een tweetal keer (dompel in eiwit, wentel in paneermeel)

Bak in hete frituurolie.

Serveer eventueel met gefrituurde peterselie, en natuurlijk met citroen.

Smakelijk!



Plaats een reactie