Recept gehaktballetjes


Recept gehaktballetjes. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

700 gram gehakt
1 kilo rundsstoofvlees
2 laurier
2-3 eetlepels rode wijn
een mespunt paprikapoeder
1 blik gepelde tomaten 800 gram
1 groot blikje tomatenpuree 140 gram
4 grote uien
1 blikje champignon
cayennepeper

Stap 2. De bereiding

Maak gehaktballetjes van gehakt en kook deze zo, dat ze net onder water liggen.

Even een bouillonblokje toevoegen voor extra smaak.

Ondertussen snij je de uien en doet deze in een pan met het stoofvlees.

Voeg ook meteen de wijn, paprikapoeder en laurier toe.

Dit geheel laat je ruim vier uur koken op zacht vuur.

Wanneer de gehaktballetjes gaar zijn, doe je deze in de andere pan met stoofvlees en uien.

Het vocht van de gehaktballetje gaat mee in deze pan.

Vervolgens voeg je de champignons, gepelde tomaten en tomatenpuree toe.

Dit geheel laat je verder koken en je kruid het met cayenne, peper, zout en peterselie.

Dit gerecht is heerlijk met bijvoorbeeld stokbrood of Houthakkersbrood wat ingesmeerd is met bijvoorbeeld kruidenboter.



Plaats een reactie