Hoeveel licht aquarium?


Hoeveel licht aquarium? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Identificeer de soorten planten die u in uw bak heeft of welke u van plan bent in uw bak te zetten en hoeveel licht deze soorten nodig hebben. Elke soort plant heeft optimale verlichtingseisen, van weinig tot helder licht. Om de plantsoort te bepalen, vergelijkt u foto´s op de Aquarium Plant Photos and Profiles pagina van de Aqua Hobby website, of neem monsters van de waterplanten in uw lokale aquariumwinkel om ze te identificeren.

Stap 2 Schrijf op hoeveel belichting elke plantsoort in uw bak nodig heeft. Geef elke plant een waardering, weinig, medium of helder. De boeken “The Complete Fishkeeper” en”Freshwater Aquariums for Dummies” en ook uw lokale viswinkel zijn goede informatiebronnen hier voor.

Tap 3 Overzie uw lijst en bepaal welke plantsoort in uw bak domineert. bIjvoorbeeld, als de meeste planten die u heeft helder licht nodig hebben, gebruik dan de helder llcht formule. Als u een gelijke mengeling plantbelichting nodig heeft, gebruik dan een medium licht formule.

Stap 4 Bereken het aantal belichting watts welke u nodig heeft voor uw bak met een van de volgende formules, afhankelijk van de hoeveelheid licht welke u bepaald heeft en hetgeen u nodig heeft voor uw planten .Voor weinig licht, vermenigvuldig een en twee met het aantal liter. Voor medium licht, vermenigvuldig twee en drie met het aantal liter. Voor helder licht, bereken drie en vijf met het aantal gallons. Bijvoorbeeld, voor een bak van 20 liter met planten die medium licht nodig hebben, krijgt u een scala van 40 tot 60 watts ( 2 x 20 = 40 en 3 x 20 = 60).Plaats een reactie