Hoe zet je wachtwoord op router?


Hoe zet je wachtwoord op router? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Zoek het IP adres van je netwerk door naar het “Start” menu te gaan en “run” te kiezen. In het run veld, type je “cmd” in (zonder aanhalingstekens) en klik op “ok”. Het commando prompt veld opent nu. Type “ipconfig/all” in (zonder aanhalingstekens) en toets op “enter”. Het commando prompt veld zal een lijst met data voor jouw netwerk tonen, inclusief je IP adres.

Stap 2. Start je web bladeraar (browser) op en geef je IP adres in het adresveld in. De controle pagina van je router wordt nu getoond. Kijk in de handleiding van je router voor het wachtwoord en gebruikersnaam van de fabrikant om je aan te melden op je netwerk. Meestal is de gebruikersnaam “admin” of “wachtwoord/password” en het wachtwoord is ofwel “admin” of “wachtwoord/password” Soms worden deze velden ook blank gelaten. Na het aanmelden op je router heb je toegang tot de administratieve functies.

Stap 3. In de administratieve functies, ga je naar veiligheid instellingen. In de veiligheid instellingen, kan je de gebruikersnaam en het wachtwoord veranderen om je aan te melden op de router.

Stap 4. Stel de remote administratieve functies buiten werking. Remote administratieve functies geven andere die het internet gebruiken toegang tot je computer. Om veiliger te zijn, stel je deze opties buiten werking. De enige reden om deze in werking te stellen is als een netwerk beheerder niet op locatie is.

Stap 5. Verander de naam van het netwerk. Je router is geleverd met een standaard netwerk naam zoals WLAN of Linksys. Naar deze namen wordt verwezen als SSID’s. Je zal deze willen veranderen naar een naam die je herkent, maar die anderen niet met jou associëren. Als je naam John is, noem het dan niet “John’s netwerk”.

Stap 6. Stel de cryptografie/versleuteling in werking en geef een wachtwoord in het juiste veld in. Draadloze routers gebruiken verschillende soorten cryptografie/versleuteling, inclusief WPA2, WPA en WEP.
Op datum van publicatie is WPA2 (Wi-Fi Protect Access 2) het veiligste formaat van cryptografie/versleuteling beschikbaar op sommige routers. Je kan deze cryptografie/versleuteling echter niet gebruiken als je router dit niet ondersteunt.
WEP (Wired Equivalent Privacy) is het minst veilige van alle cryptografie/versleuteling formaten en is vrij gemakkelijk te kraken (hacken). Als je geen andere keuze hebt, gebruik dan tenminste WEP cryptografie/versleuteling. Een beetje bescherming is beter dan geen bescherming.

Stap 7. Hou je wachtwoord en instellingen bij voor latere referentie. Als je het wachtwoord verliest, kan je de wireless router resetten naar de standaard instellingen van de fabrikant, dit doe je door op de router’s “reset” knop de drukken, meestal te vinden achteraan het apparaat. Vergeet niet om je netwerk opnieuw veilig in stellen na een reset.



Plaats een reactie