Hoe zen blijven?


Hoe zen blijven? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Trek altijd ruim de tijd uit om je gedachten op orde te krijgen. Hiermee wordt bedoeld dat je moet stoppen en diep adem moet halen; het maakt niet uit waar je op het moment mee bezig bent. Zoek voor de komende 10 minuten een rustig plekje op. Sluit nu je ogen en oefen met diep en langzaam ademhalen. Door diep adem te halen, kun je meer helder nadenken en je beter concentreren. Zo verwijder je ruis in je hoofd en maak je je minder zorgen. Vergeet niet dat het niet alleen goed voor je gezondheid is als je gedachten niet overspoeld worden, maar ook goed is voor je gemoedstoestand.

Tip 2: Zorg ervoor dat je een aantal dagen uittrekt om aan jouw geestelijke gesteldheid te werken. Wij als mens werken vaak hard, hebben grote ambities, klimmen naar de top, moeten soms lastige situaties doorstaan en soms flink zwoegen. We willen vasthouden aan onze dromen en idealen en streven onze doelen met zoveel passie achterna dat we ons vaak volledig uitbranden. Vergeet dus niet tijd voor jezelf te nemen. Las een rustpauze in. Deze rustdagen zijn belangrijk om in het dagelijks leven goed te kunnen blijven functioneren. Je bent het waard!

Tip 3: Vergeet niet dat door rust je sterker zal worden. Hiermee wordt het volgende bedoeld: Als je niet rustig of kalm kunt blijven, kun je niet productief zijn. Je zult geen energie of fut meer hebben als je continu gestrest of bezorgd bent. Zonder rust, is er geen kalmte. Rustig zijn is niet een teken van zwakte. Rust en sereniteit is juist een teken van kracht.

Tip 4: Accepteer jezelf en wie je bent. Stop met het proberen van indruk te maken op een ander of proberen een ander te zijn. Je zult je eigen verwachtingen moeten nakomen en niet die van een ander.Plaats een reactie