Hoe wratten verwijderen?


wrat

Schil een citroen, stop de schil in een afgesloten glazen potje met gewone keukenazijn, stop dit 24uur in de koelkast en leg (voor het gemak ‘s avonds) een stukje van de in azijn gedrenkte schil met de witte kant op de wrat,leg er een compresje over en zorg dat het niet kan verschuiven gedurende de nacht.

‘s Morgends alles verwijderen.Het resultaat zie je maar na een paar dagen, de wratten worden niet bruin of zwart, je huid rondom is niet geirriteerd, je wratten verdwijnen gewoon stilletjes door een chemische reactie. Ik kon dit ook niet geloven, maar na vele doktervisites en pijnlijke behandelingen van mijn toen 10-jarig dochtertje, hebben wij dit zelf mogen ervaren.

Deze behandeling is volledig pijnloos en zeer efficient.Na 2 weken herhalen indien de wrat nog niet volledig verdwenen is. Het potje azijn met de rest van de citroenschil mag gerust in de koelkast blijven staan ondertussen.53 Reacties

 1. mina says:

  Mijn zoon heeft een wratten virus gehad dat de dermotaloog niet eens weg kreeg (geen verwijt),dan nog eens zwemmers wratten 13 op beide voeten dat moesten worden uit gebrand.2x heb ik hem een homeopathies middel gegeven van gewoon bij de apotheek te halen (drogist) thuya 5 ch allemaal weg binnen de week 2 x zo de wratten opgelost.

 2. Wesley says:

  Je kan hiervoor ook gebruik maken van stinkende gouwe (http://nl.wikipedia.org/wiki/Stinkende_gouwe#Medisch_gebruik)
  het sap uit de stengel aanbrengen op de wrat, elke avond, gedurende 2 weken

 3. Lieke says:

  Ik wil de schrijver van het artikel bedanken! Ik zag een doktersbezoek niet zitten en ben aan de slag gegaan met de citroen en het azijn. Na 2 dagen werd mijn wratje zwart, en onder de wrat werd een nieuwe huidlaag aangemaakt. Nu, na twee weken heb ik mijn wrat er af kunnen halen en is hij volledig weg! Ik ga dit iedereen aanraden die wratjes heeft.

 4. Charonn says:

  ik heb het ook gedaan maar het werkt echt,
  ik raad het ook iedereen aan die wratjes heeft!

 5. Kim says:

  Ik ben zooo blij met deze tip, had echt al vanalles geprobeerd, incl iets nieuws bij de dermataloog wat allemaal niet mocht helpen,
  Begin deze week las ik dit en dacht dat probeer ik, en ja hoor het kleinste wratje is al foetsie, de tweede iets grotere wordt zwart en de derde mega bloemkool begint ook al iets in te krimpen.
  Dus daar gaat vannacht weer een schilletje op, ik blijf nou eenmaal hopen..

 6. Thomas says:

  Vanavond zal ik het maken en morgen zal ik het aanbrengen. Hopelijk lukt het! Heb al van alles geprobeerd, maar tevergeefs. Vandaag las ik deze tip en de reacties’ erbij, en ik was overtuigd! Bedankt!

 7. Mark says:

  Hallo beste mensen,

  ik heb nogal last van vele wratjes op mijn hand(en) en ik vroeg me af of je dit ook voor merdere kleien wratjes kan gebruiken?

  dank πŸ˜€

  ik heb het trouwens als eens geprobeerd en er worden al een aantal wratjes zwart πŸ˜€

 8. lola says:

  Ik heb net de citroen in azijn gedaan en in de koelkast gedaan ik ga het proberen ik hoop zo dat het gaat lukken.

 9. Thomas says:

  Tis gelukt! Echt een wondermiddel! Mercikes x

 10. njomza says:

  wordene de wratten zwart ???

 11. Colette says:

  Even een vraag over de citroenschil in keukenazijn, moet je dat meerdere dagen/nachten achter elkaar behandelen of 1 keer en dan eventueel naar 2 weken weer?

 12. Emma says:

  Elke avond opnieuw eromheen doen? En na hoeveel dagen ongeveer zie je resultaat?

 13. inge says:

  hallo ik ben 14 jaar en heb al 2 jaar last van een wrat op mijn vinger, mijn papa vond deze site en wilde dit wel eens bij mij proberen hij plaagt me dat het pijn zal doen enzo maar ik wil echt niet naar de dokter ik ben er als de dood voor, vandaag is mijn broer achter een citroen geweest en staat deze nu in de frigo morgen zal ik het proberen ik hoop wel dat dit werkt want ik wil er vanaf,
  ik heb ook al gelezen dat je dit met een sinaasappel moet doen
  : ZO STOND HET
  : SCHIL SINAASAPPEL EN LEG DE SCHIL MET AZIJN 2 DAGEN IN DE FRIGO
  WRIJF 3X PER DAG MET DE SCHIL OVER DE WRAT NA 2 WEKEN IS DA WRET ZWART GEKOMEN EN ROT VANZELF WEG.

  ik zelf weet niet hoe het werkt maar ik ga eerst de citroen proberen

  als het werkt dan zet ik nog een reactie alvast bedankt he

  inge 14j

 14. Lydia says:

  Dit werkt echt!
  Een van mijn 4 wratjes op mijn vingers is al helemaal weg en de andere 3 bijna. Heb het wel een paar keer moeten herhalen.
  En dat herhalen deed ik dan niet gelijk de dag erna, maar even een paar dagen rust voor de huid. Al de eerste keer de dag erna werden mijn wratjes zwart. Na elke keer werden ze ook steeds kleiner. Na nog een paar keer herhalen kon ik het zwarte er gewoon aftrekken als een korstje en had zich eronder nieuwe huid gevormd. Je kan natuurlijk beter wachten totdat het er vanzelf afvalt voor het geval je huid nog niet helemaal geheeld is, maar daar heb ik het geduld niet voor.

  succes ermee allemaal!

 15. nelly says:

  Mijn zoon kampt al 2 jaar met wratten op zijn handen. Hij krijgt er steeds bij. Ik was op zoek naar een specialist en wou al bloed laten trekken enzo, maar ga eerst dit eens proberen.

 16. Marcel says:

  De wratten behandelen met citroenschil in azijn gedrenkt heeft bij mij werkt perfect. Ik heb het wel een paar keer herhaald.
  Bij mij werden ze niet zwart, vielen er niet af of zo, maar ze gingen gewoon langzaam weg zoals dit artikel ook zegt.
  Prachtig zoiets, kost niets, geen medische ingrepen of middelen.
  Bedankt voor deze waardevolle informatie.

 17. lol says:

  ga toch liever naar de dokter,vertouw ik betern en ik geloof niet echt in zulke dingen!!

  mijn voeten en handen dtaan vol het is ambetant dus ik ga morgen naar de dokter het gaat wel zo een 10 weken duren!!

 18. luucc says:

  ik heb ook al een hele tijd wratten, en ook al bij de huisarts laten aanstippen etc. hielp niks, ook met wartner geprobeerd.
  ik ga morgen een citroen op halen en het proberen πŸ™‚

 19. luucc says:

  ik heb het vannacht voor het eerst geprobeerd op 2 wratjes, en ze zijn nu al zwart, en bij de ene is het bovenste laagje er al af (werd zacht onder de douche en heb het er toen af gehaald)
  ik ben nu al helemaal blij dat het werkt!
  het ziet er alleen niet zo lekker uit.. nouja dan maar een pleister er omheen naar school πŸ™‚

 20. pauliene says:

  Heb grote wrat op mn kleine teen.Nu al paar dagen en nachten ciroenschilletje erop maar het brand en bijt enorm.Ook wordt de huid er omheen/onder geel,lijkt wel op soort blaar.Teen doet erg zeer,kan geen gewone schoen meer aan.Wie weet of dit goed is en of ik wel door moet gaan met citroen erop……

 21. ikke says:

  Heb het advies gevolgd,mijn dochtertje van 7 had er op iedere voet en op sommige teentje,ben meteen begonnen met de schil,na enkele dagen werden de wratten zwart en konden we ze er zo af plukken,nu hopen dat de wortels ook mee gekomen zijn,het werkt super zonder pijn hartstikke bedankt

 22. tonny says:

  Mijn kleindochtertje haar billetjes staan werkelijk vol wratjes.
  Laat die methode met azijn en citroen geen sporen na?

 23. Lou says:

  Hallo Bij mij doet het verschrikkelijk pijn,branderig gevoel is wel zwart geworden .ik doe dit al twee dagen dag en nacht mis hoen wat veel.afwachten

 24. Wratman says:

  Als het zwart is kun je het dan weg krappen ofzo hoe moet je dat dan doen

 25. bubbels says:

  thanx het heeft gewerkt!

 26. Carmen says:

  Mijn dochter (9 jaar) heeft ook al geruime tijd meerdere wratten op haar vingers. We probeerden tevergeefs weken een product van bij de apotheek.
  EΓ©n nacht jullie raad opgevolgd. Ze kloeg wel van ‘pijn’, wellicht brandt dit toch… Nu alweer enkele dagen gerust gelaten. Het is me niet duidelijk of je dit elke nacht moet herhalen. De wratten verkleuren ook, worden grijzer, zwart.
  Kan iemand misschien even reageren die dit met succes heeft uitgeprobeerd, resultaat zag en duidelijk het proces vermelden. Moet dit elke nacht herhaald, zoja, hoe lang.

  Met dank.

 27. Lou says:

  Heeft heel goed geholpen ze is verdwenen .
  Van harte dank

 28. Lou says:

  Carmen ik zou het niet elke nacht doen.is wel pijnlijk.
  Na een nacht was men vrat zwart en het was een hele groote.
  Maar ja is wel volledig verdwenen.
  Dat zijn die reukjes van vroeger maar nog wel de beste.
  Groetjes. Lou

 29. indivi says:

  Een heel oud natuurlijk middeltje: vang ‘s morgens je allereerste ochtendurine van de dag op. Gebruik een wattenstokje of iets dergelijks, doop het erin en stip nadien de te behandelen plaats aan met je eigen urine, dagelijks te herhalen tot de wrat verdwenen is. Dit werkt ook op bvb ‘weerogen’ zoals een scheurtje, een bobbeltje of een pijnlijk rood vlekje genoemd wordt aan je oogleden, aan je mond of elders. Dit werkt gegarandeerd. je eigen lichaam produceert dikwijls het nodige genezingsmiddel: in dit geval de urine!

 30. Murielle says:

  Echt schitterend dit middel. Mijn zoon had een paar wratten waarvan 1 hele grote met kloof erin. Ik ben begonnen met de citroen geweekt in azijn. De eerste avond voor het slapengaan, de schil op de wrat geplaatst en een verband errond zodat alles goed op zijn plaats bleef zitten. Mijn zoon kloeg ook dat het een beetje prikte. Ik heb het zo’n 5 dagen op rij gedaan. De wratten zijn volledig zwart geworden en na een week kon ik ze eraf trekken. Het vel eronder is een beetje week en rood, maar herstelt volledig na enkele dagen. Wondermiddel zou ik zo zeggen!!!

 31. Paul says:

  Het werkt effectief!
  Je doet het 1 nacht op de wrat en de volgende ochtend afhalen. Na een paar dagen herhalen indien ze niet volledig verdwenen is. Ik zou het er zeker niet elke nacht opleggen. Met een beetje geduld is ze na twee weken volledig verdwenen.

 32. Goossen says:

  Hallo,

  Is er wel nodig elke avond opleggen of niet? ik ben al twee keer bezig gewest met mijn dochterje van zes met een wrat onder de grotte teen en lukt niet zoals ik had vewacht, wel zo is dat ik heb een nacht goed opgeled, en de volgende ochtend eraf, na een week opnieuw, maar geen resultaat!! dus ik vraag me af of er toch elke avond moet erop leggen of toch niet, ik ben hopelos, mijn dochterje heb wel erg last en pijn van.

 33. Bianca says:

  Mijn dochtertje heeft eem grote wrat nder haar voet enheeft er sinds kort behoorlijk last van. Sinds 3 weken neemt ze nu 3-4 x per dag een soda badje (veel soda!) en 2x per dag druppelen we er stinkende gouwe tinctuur op. Een paar dagen geleden wilde ik alsnog naar de dokter maar nu begint de wrat toch echt zwart te worden πŸ™‚ Hopelijk is ie nu snel weg. Mijn volgende optie zou citroen zijn maar het lijkt niet meer nodig en ik wilde ook niet al te snel weer wat anders proberen. Misschien zijn er mensen die hier wat aan hebben!

 34. Michiel says:

  Ik kamp heel mijn leven met wratten ik krijg er 1 op mijn vinger echt niet weg ik ben nu 15 jaar en sinds kort heb ik er ook eentje op m onderlip gekregen ik heb al mijn wratten al laten bevriesen maar dan ziet dit er heel lang niet uit en ik wil zo geen blaasje op mijn lip dus ik ga nu schillen en het elke dag proberen dankje voor deze tip.

 35. Plop says:

  Je moet je wratten gewoon weg snijden met een mes. Is een beetje pijnlijk maar daarna verdwijnen alle wratten vanzelf. Heb zelf jaren een mozaikwrat op mijn grote teen gehad.

 36. Daan says:

  Hallo, omdat ik zelf op zoek was naar een middel om wratten te bestrijden besloot ik hier mijn ervaringen mee te delen πŸ™‚ Zelf nooit last gehad van wratten, tot plots vorig jaar plots heel veel op onderkant van voet er verschenen… Heb wartner gekocht maar idd, dat product werkt langs geen kant. (Aanstippen doet ook echt geen pijn.. snap niet dat vele mensen hier zo om zeuren, nu hebbik wel groote pijngrens maar dat is echt niets van pijn) Nu zag ik hier 2 dagen geleden het middel met citroenschil en heb ik direct citroen geprepareerd en vanacht voor eerste keer erom gedaan… Op eerste zicht lijkt het een ‘beetje’ verkleint + niet zwart πŸ™ beetje geel maar dat komt door citroen wss… ik weet het niet :p Vanacht terug, ik hoop dat ze rap zwart worden, dat zou echt een geruststelling zijn…
  Nu is het wel typisch dat bij mij niets vanzelf weggaat πŸ˜€
  Ik zal mijn updates hier op zetten, omdat ik het jammer vond dat er nooit iemand zijn bevindingen dag per dag noteerde op een site, doe ik dat maar πŸ˜€

  gr daan

 37. Daan says:

  hallo,
  ik had 2 dagen geleden een post gezet dat ik juist 1 nacht het middel had uitgeprobeerd.. zie post hierboven :p

  Nu.. 2 dagen later is de wrat eraf ‘gevallen’ het vel erond ging er wat af en je kon het er gemakkelijk helemaal aftrekken.. nu zit er wel nog klein plekje wit waar de wrat zat maar voor de rest is alles weg…
  Ik hoop echt dat hij volledig weg is en niet meer terugkom. Vandaag begin ik met de andere wratten (heb nog 2 kleine op teen en 1 grote, allemaal verschillende dicht bij elkaar op mijn voetkussentje) Had eerst eens met 1 wratje geprobeerd nu de rest dus…

  Ik ben eigenlijk wel opgelucht… na 6 keer met wartner te hebben geprobeerd krijg ik nu met een citroenschil en azijn eigenlijk voor de eerste keer resultaat -.- had ik dat maar vroeger geweten… Ik moet wel zeggen, vooraleer ik de behandeling met citroen gedaan heb, had ik de dag ervoor met mijn laatste wartner nog eens over al mijn wratten geweest… mss heeft dit dan ook wat geholpen? ik weet het niet… (btw mijn wrat werd niet zwart, gwn wat geel maar dat kwam wss door de citroen…)

  Hopelijk kan ik binnen 3 dagen posten dat al de wratten weg zijn, zou echt een opluchting zijn voor deze zomer aan het strand πŸ˜€

  Aan iedereen die wratten heeft, probeer dit uit!!!

 38. daan says:

  hallo, nog een.update over voeten :p gisteren de wratjes eraf getrokken…msss nog ietsje te vroeg maar ik kon niet meer wachten πŸ™‚ had eig echt veel diep vel mee waardoor mijn huid wat rood en zeer gevoelig is… heb wel vraagje, is het tnomal dat ernog steedswitte plekjes zijn? no paar dagen afwachten

 39. Vera says:

  Ook ik ben het aan het proberen nu, met een wratje op mijn vinger. Ik heb gistermiddag de citroenschil in de azijn gelegd, maar kon gisteravond al niet wachten om het uit te proberen. Ik had een klein stukje op de wrat gelegd en met een pleister vastgeplakt. Dit heb ik zo de avond laten zitten, maar ik wist niet zeker steeds of het wel op de goede plek bleef zitten. Vlak voordat ik ging slapen heb ik een nieuw stukje citroenschil gepakt, dit keer een wat groter stukje, zodat ik zeker zou weten dat het over de wrat zou blijven. STOM IDEE! Toen ik wakker werd heb ik alles eraf gehaald, en het deed pijn, een soort brandend en zeurend gevoel. De huid om de wrat was ook aangetast doordat ik een groter stuk schil had gepakt.. Ik heb toen een beetje aloΓ« vera zalf (lijkt op vaseline maar dan met AloΓ« Vera erin) op de huid rond de wrat gedaan, en na een tijdje trok de pijn weg en was het hooguit gevoelig.
  Een halfuur nadat ik de schil verwijderd had, stond ik voor de volgende verrassing; er was al een klein zwart stipje te zien binnen in de wrat! Dit zag ik vlak voordat ik ging douchen. Toen ik uit de douche kwam en me aangekleed had, was dit stipje duidelijk gegroeid. Het is nu avond, en de zwarte stip is ongeveer 2 Γ  3 keer zo groot als vanochtend. Ik ben dus erg benieuwd hoe het er morgen uitziet! Als ik er aan denk hou ik jullie op de hoogte, zodat ik net als Daan een dag-tot-dag verslag heb πŸ˜‰

 40. Vera says:

  Nu is mijn wrat voor de helft zwart, en hij is ook kleiner dan voordat ik met de behandeling begon. Het doet ook weer minder pijn dan gisteren. Ik ben benieuwd, hoop dat ie er snel afvalt!

 41. Vicky says:

  Hier ook geprobeert bij mijn zoon en idd na een 5tal dagen de citroenschil erop gedaan te hebben is de wrat verdwenen.

 42. Vera says:

  Ik heb een paar dagen niet meer hier bijgehouden wat er gebeurde met de wrat, maar dit was ook niet heel interessant; de wrat werd steeds ietsje zwarter en kleiner. De afgelopen 2 Γ  3 dagen was hij volledig zwart, maar kwam er nog niet af. Zojuist heb ik hem uit ongeduld eraf getrokken; dit ging zonder pijn, en het ziet ernaar uit dat het complete wratje weg is nu.
  4 juni heb ik ‘s avonds en ‘s nachts de schil erop gehad, en nu, na 8 dagen zonder schil, is hij er af! Ik kan het iedereen aanraden te proberen.

 43. daan says:

  Bij deze nog een update, bij mij zijn ze niet verdwenen met behulp van citroenschil… ga vanavond toch maar eens naar huisdokter πŸ™ typisch voor mij, doorzichtige nagellak hielp een beetje… maar volledig weg zijn ze bij mij nooit πŸ™ radeloosheid nabij

 44. Wratje2 says:

  en hoe hou je zo’n compress erop ‘s nachts? :s

 45. Liedje says:

  Hee!
  Ik heb sinds een week nagellak op mijn wratje gedaan.
  Hij wordt wit (week) en er omheen, op mijn huid, wordt het paars. Is dat goed?

 46. lotte says:

  Ongelooflijk! Ik had een wratje bovenop mn vinger, en behandelde ze al maanden met ‘Scholl wart freezer’ zonder resultaat. Vorig weekend vond ik deze website en besloot een poging te wagen! De dag nadat ik er het compresje had opgelaten tijdens de nacht, werd ze zwart en vandaag is ze er zonder pijn.. gewoon afgevallen!! Wat een ongeloofelijke goeie tip! Dankjewel, ik ben er zo gelukkig mee!

 47. Eva says:

  help! ik heb al een aantal jaren een wrat op mijn knie en even geleden is er nog een bijgekomen! πŸ™ ik heb al zoveel dingen geprobeerd maar niks helpt πŸ™ nu ben ik bezig met het sap van de stinkende gouwe op mijn wrat te doen maar dan ziet die oranje en ik wil niet dat andere mensen mijn wratten zien πŸ™ ik hoop dat ik mijn wrat zo wegkrijg! maar is het normaal dat de wrat aan de rand zwart ziet?

 48. Kiara says:

  Ik zou vragen met die citroenschil en azijn.Is dat pijnloos of niet?

 49. nikodemus says:

  mijn zoontje van 13 had vele wratjes op de tenen na twee keer citroenschilbehandeling heel zwart en de wratjes letterlijk opengesprongen alvast bedankt,dit helpt echt!

 50. anoniem says:

  hallo iedereen,
  ik heb 8 wratten op mijn voeten en het doet echt pijn als ik wandel. Ik heb al vanalles geprobeerd ik hoop echt dat dit werkt en dat het volkomen pijnloos is want ik ben echt ten einde raad.

Plaats een reactie