Hoe wijn proeven?


Hoe wijn proeven? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Neem een helder wijn glas om je wijn goed te kunnen proeven. Zorg er voor dat er geen residu in het glas is overgebleven zodat wanneer je proeft alleen deze wijn proeft.

Stap 2: Giet een kleine hoeveelheid wijn in het glas. De hoeveelheid moet de bodem van de glas tot zo’n 2.5 cm hoog vullen.

Stap 3: Bestudeer de wijn en kijk naar de kleur van de wijn. Verschillende tonen van rood, bourgondisch rood, wit of rosé geven de leeftijd en de smaak van de wijn aan.

Stap 4: Roer de wijn in het wijn glas. Hierdoor kan er lucht in de wijn komen waardoor er een walm uit het glas komt.

Stap 5: Neem de geur van de wijn op. Plaats je neus recht boven het glas en haal diep adem. Vergelijk hoe deze wijn ruikt tegenover de andere wijnen die je voorheen hebt geproefd.

Stap 6: Proef de wijn. Neem slechts een slokje van de wijn en houd het in je mond vast. Zorg ervoor dat je de wijn over je gehele mond en vooral de tong laat glijden zodat alle smaak pupillen de wijn kunnen proeven.

Stap 7: Spuug de wijn uit als je van plan bent andere wijn te proeven. Slik de wijn door als er geen verdere wijn geproefd wordt. Laat de rest van de partij weten dat de wijn geschikt is om te drinken.Plaats een reactie