Hoe wifi instellen?


Hoe wifi instellen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Sluit je wireless router aan op je kabel of DSL modem. Steek de Ethernet kabel in de achterkant van de router in de poort met het etiket WAN, WLAN of Internet.

Stap 2: Zet je router aan. Wacht totdat het WAN of WLAN lampje op je computer begint te knipperen en aangaat. Wees geduldig; dit kan een minuut duren.

Stap 3: Steek de netwerkkabel die met je router geleverd is in de netwerk of Ethernet uitgang in je computer. Steek het andere uiteinde in één van de andere open uitgangen in de achterkant van je router.

Stap 4: Start je internetbrowser op. Vul in de adresbalk de IP adres van je router in. Dit adres kun je in de handleiding van je router vinden. Voor als je het niet kunt vinden, “192.168.1.1.” is het standaard adres voor de meeste routers. Je zult na het invullen direct gevraagd worden voor een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze informatie zul je ook in de handleiding vinden. Mocht deze informatie niet in de handleiding te vinden zijn, dan kun je naar routerpasswords.com en selecteer de merk en het model van jouw router om de standaard login informatie te vinden.

Stap 5: Configureer je router. Er zijn drie dingen die je moet instellen. Het eerste is de SSID, dit is de naam die jouw draadloos netwerk meekrijgt. Geef je netwerk een naam die genoeg verschilt van de andere netwerken in je buurt.
Daarna moet je een WEP of WPA wachtwoord opgeven om je netwerk te beschermen. Dit wachtwoord is nodig wanneer een computer wilt inloggen op jouw draadloos netwerk.
Maak ook een Beheerder wachtwoord aan die ingevuld moet worden wanneer er in de toekomst iets aan de instellingen van de router gewijzigd moet worden.
Druk op “Ok” of op “Apply” om de nieuwe instellingen op te slaan.

Stap 6: Koppel je computer los van de router. De wireless kaart van je computer zou nu jouw nieuwe draadloze netwerk moeten vinden onder de naam die je onder de optie SSID hebt ingevuld.

Stap 7: Druk op het “Network” icoon in de systeemset. Deze bevindt zich naast de klok. Dit icoon zit er uit als een verzameling horizontale of verticale balken of het lijkt op een plaatje van twee computers die proberen een verbinding te maken.

Stap 8: Selecteer een draadloos netwerk uit de lijst en druk op “Connect”.

Stap 9: Vul nu je wachtwoord in.Plaats een reactie