Hoe verwijder je een teek?


Hoe verwijder je een teek? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Controleer uw huisdier elke dag op teken als hij veel buiten is, vooral als u woont in een gebied dat
bekend staat om teken.

Stap 2 Doe latex handschoenen aan om direct contact met de teek en de verontreinigde huid te vermijden, aangezien ziekten kunnen worden overgedragen van teek naar huisdier naar mens.

Stap 3 Voel je huisdier overal, vooral rond de nek, hoofd en oren. Als u een knobbel als een kleine erwt voelt, duw dan de vacht aan de kant om te zien of u een teek heeft gevonden.

Stap 4 Kijk of er een teek uit de huid steekt. Teken zijn kleine zwarte, bruine of roodachtige spinachtigen (met acht poten), ongeveer de grootte van een speldenkop. Als ze zich gehecht hebben aan hun gastheer (het dier), dan kunnen ze opzwellen tot de grote van een druif in sommige gevallen.

Stap 5 Zet uw huisdier in een comfortabele positie. Vraag een vriend of familielid voor hulp bij het afleiden van uw huisdier.

Stap 6 Pak de teek met een pincet zo dicht mogelijk bij de huid van uw huisdier, zorg ervoor dat u niet in de huid van uw huisdier knijpt.

Stap 7 Trek de teek eruit met behulp van een rechte, regelmatige trekkende bewegingen. Wees voorzichtig; te hard trekken kan er toe leiden dat het hoofd van de teek in de huid blijft zitten, wat kan leiden tot ontstekingen en een secundaire infectie.

Stap 8 Verwijder de teek door deze in een vuur te gooien, of door het in een doekje fijn te knijpen met de pincet en daarna door te spoelen in het toilet. Knijp het niet fijn met je voet of je blote handen.

Stap 9 Breng antiseptische zalf aan op de beet.

Stap 10 Verwijder en was de handschoenen, en was uw handen goed.

Stap 11 Maak de pincet schoon met heet water of isopropyl alcohol of door het boven een vlam te houden.Plaats een reactie