Hoe een teek verwijderen bij een kat?


Hoe een teek verwijderen bij een kat? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Zoek een goed verlichte ruimte waar u de teek kunt zien. Een keuken of een badkamer bieden de beste verlichting. Zorg ervoor dat uw kat comfortabel en niet wanhopig is om de kamer te ontsnappen.

Stap 2. Vul een klein vat met schoonmaak alcohol. Steriliseer de schaar en trek een paar latex of andere wegwerp handschoenen aan.

Stap 3. Zonder de vacht van de kat af rond de teek om zoveel als mogelijk van het lichaam bloot te leggen. Misschien wilt u de vacht nat maken om het niet in de weg te laten staan, vooral bij langharige katten.

Stap 4. Plaats de schaar om de kop van de teek en trek het zo recht als mogelijk eruit. Probeer zoveel mogelijk van de kop te verwijderen als je kunt. Het is niet gevaarlijk voor een klein quantum om ingesloten te blijven in de huid. Het immuunsysteem van de kat zal het na verloop van tijd duwen.

Stap 5. Plaats de teek in het vat met het alcohol om het te doden. Laat het voor tenminste 10 minuten zitten in het alcohol. Gooi de teek en handschoenen, was uw handen daarna grondig.

Stap 6. Doorzoek uw kat om te kijken of er geen andere teken zijn die verborgen zijn, en behandel uw kat met een vlo en teek preventie om toekomstige besmetting te elimineren.Plaats een reactie