Hoe teken je een uil?


Hoe teken je een uil? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Trek net boven het midden van een leeg vel papier een cirkel. Gebruik een beker of een ander rond object om ervoor te zorgen dat de cirkel rond blijt en aan één stuk doorloopt.

Stap 2: Trek vanaf de onderkant van de cirkel een lijn om het lichaam te vormen. Geef het de vorm van een ronde fles en zorg ervoor dat deze een lengte heeft van iets minder dan twee maal de diameter van de cirkel uit Stap 1.

Stap 3: Voeg nu aan beide kanten van het lichaam een sliert toe welke de vleugels van de uil moeten voorstellen. Maak het lichaam van de uil af door vijf driehoeken met de punt naar beden te tekenen. Deze stellen de gekartelde randen van de veren voor.

Stap 4: Trek vanuit de onderkant van het lichaam een uitgerekte letter U om de staart te vormen. Voeg daarna aan zowel links als rechts aan de onderkant van het lichaam (maar ruim boven de staart) een tweetal omgekeerde tranen toe welke de klauwen van de vogel moeten voorstellen.

Stap 5: Geef de uil nu ogen door twee kleine cirkels te trekken binnen de cirkel uit Stap 1. Houd binnen deze cirkels nog een kleinere, witte cirkel open en kleur de rest van deze cirkels in. Voeg een snavel toe door een letter V tussen en vlak onder de ogen van de uil te tekenen.Plaats een reactie