Hoe stel je jezelf voor?


Hoe stel je jezelf voor? Wij zochten het voor je uit:

Eén-op-Eén Introducties

Tip 1: Wacht op het juiste moment om jezelf te introduceren aan iemand die je niet kent. Het onderbreken van mensen terwijl ze bezig zijn wordt als onbeschoft gezien en zorgt voor een slechte weerspiegeling voordat je überhaupt begonnen bent.

Tip 2: Maak oogcontact, strek tijdens het groeten je hand uit, geef op een beleefde manier je naam aan deze persoon en vraag of hij of zij tijd heeft om met jou een praatje te maken. “Pardon, meneer Smit. Mijn naam is meneer de Bruin en ik vroeg mij of ik u een minuut of twee kunt spreken?” is een beleefde en nette manier om jezelf te introduceren.

Tip 3: Als de persoon aangeeft dat hij of zij een paar minuten tijd voor je heeft, geef dan kort en bondig aan wat je wilt en wees voorzichtig dat je niet teveel tijd van deze persoon in beslag neemt. Als alternatief kun je hem of haar je visitekaartje meegeven en vragen of je hem of haar op een later tijdstip kunt contacteren.

Groep introducties

Tip 1: Repeteer je introductie van te voren aangezien je al snel de aandacht en respect van de groep verliest wanneer je over je eigen woorden struikelt.

Tip 2: Ga voor de groep staan en richt je direct tot de groep. Spreek hard genoeg zodat je stem tot de achterkant van de kamer galmt en zorg ervoor dat je je woorden duidelijk uitspreekt. Kijk de groep aan terwijl je spreekt en maak met zoveel mogelijk leden van de groep oogcontact.

Tip 3: Begroet de groep en geef je naam, je beroep, de organisatie waarmee je verbonden bent en, indien van toepassing, jouw rol in de groep. “Goedemiddag. Mijn naam is Jan de Boer en ik ben de vice-president van Acme Corp. Ik ben hier vandaag om met jullie te brainstormen over een potentiële alliantie tussen onze merken”.

Tip 4: Houd rekening met tijdgebrek. Wervingsbureau McDermott & Bull geeft als advies dat je je introductie aanpast op het aantal minuten dat je tot je beschikking hebt. Voor een korte introductie van 15 seconden of minder is slechts naam, rol en organisatie voldoende terwijl je voor langere introducties ook een lijst met belangrijke prestaties en jouw professionele achtergrond opnoemen.Plaats een reactie