Hoe jezelf voorstellen?


Hoe jezelf voorstellen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Kijk rond in je omgeving of er andere mensen in de buurt van het persoon zijn die je wilt benaderen, bepaal de mate van geluidsoverlast en besluit of dit het juiste moment is.

Stap 2: Denk over de situatie na en besluit of de gesprek stijl formeel of juist informeel moet zijn. Als je in een werk gerelateerde situatie bevindt, dan is het gepast om de handen te schudden en jezelf voor te stellen met je titel. Als je daarentegen op een feest met vrienden bent, kun je beter gewoon naar de persoon toelopen, jezelf voorstellen en vragen hoe hij of zij de gastheer kent.

Stap 3: Begin het gesprek met een informele groet en stel jezelf voor. Geef het persoon een complimentje over zijn of haar sieraden, kleding, uitstraling of iets anders dat op dat moment toepasselijk is.

Stap 4: Stel vragen over zijn of haar werk, familie, vrienden en hobby’s. Luister aandachtig en ga door op de gegeven antwoorden.

Stap 5: Vertel de persoon ook een klein beetje over jezelf en wijs op de overeenkomsten in vrienden, werk en bezigheden.Plaats een reactie