Hoe slapen?


Hoe slapen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Eet niet voordat je naar bed gaat een grote maaltijd. Geef je lichaam de tijd om de maaltijd te verteren voordat je naar bed gaat. Eten is een brandstof en brandstof is het laatste wat het lichaam nodig heeft als het probeert te ontspannen.

Tip 2: Probeer het laatste uur voordat je naar bed gaat niet te drinken. Veel mensen snappen onderhand nu wel dat wanneer je eenmaal wakker bent, je niet meer kunt slapen. Wanneer je midden in de nacht naar het toilet moet, kun je misschien niet meer in slaap vallen.

Tip 3: Zorg voor voldoende beweging. Uit onderzoek blijkt dat door in vroeg in de ochtend te sporten je ’s nachts beter slaapt. Probeer niet een paar uur voor het slapen gaan te sporten. Je kunt hierdoor namelijk langer wakker blijven.

Tip 4: Rem met het drinken van cafeïne. Probeer te minderen met de inname van cafeïne overdag en drink voor het slapen gaan geen opwekkende drankjes zoals koffie of thee.

Tip 5: Pak een boek. Als je moeite hebt met in slaap vallen, lees dan een aantal minuten een boek in plaats van het kijken naar de TV.

Tip 6: Zorg ervoor dat het donker is. Inval van licht, zelfs in kleine hoeveelheden, kan het slaappatroon verstoren. Zet alle bronnen van licht uit en sluit de deur om beter te kunnen slapen.Plaats een reactie