Hoe serveren?


Hoe serveren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Plaats de witte wijn 2 tot 4 uur van te voren in de koelkast.

Stap 2: Verwijder de fles 20 tot 25 minuten voordat je deze op tafel zet uit de koelkast.

Stap 3: Verwijder het folie van de bovenkant van de fles.

Stap 4: Houd de fles in hoek van 45 graden van jouw gezicht af. Als je een fles witte wijn met prik opent, verwijder dan het gaas van de fles door het ijzerdraad los te draaien. Houd de kurk met je hand vast op het moment dat je het gaas verwijdert. Witte wijn met prik bevat namelijk koolzuurgas. Draai de kurk langzaam met één hand los terwijl je de onderkant van de fles met jouw andere hand vasthoudt. Trek de kurk tijdens het draaien langzaam los.

Stap 5: Je kunt een kurkentrekker gebruiken voor witte wijn zonder prik. De kurkentrekker nestelt zich in de kruk waardoor het makkelijker is om deze te verwijderen. Plaats de bovenkant van de kurkentrekker op de bovenkant van de kurk en draai de kurkentrekker tegen de klok in totdat de krul van de kurkentrekker volledig in de kurk gedraaid is. Als je een kurkentrekker met twee armen aan de zijkant gebruikt zullen deze omhoog gaan wanneer de krul volledig in de kurk gedraaid is. Duw de twee armen naar beneden om de kurk te verwijderen.

Stap 6: Vul een wijnglas voor de helft vol met wijn. Houd het glas bij de steel vast.

Stap 7: Vul een emmer met een laag van 3 tot 5 cm ijs. Plaats de wijnfles in de emmer. Voeg rond de zijkanten van de emmer meer ijs toe totdat de emmer bijna gevuld is. Voeg koud water toe. Laat de wijnfles in de emmers staan om de wijn koel te houden.

Stap 8: Plaats de kurk terug in de fles (als je de kurk omgekeerd van de positie waaruit de kurk uit de fles is getrokken plaatst, is het makkelijker om de kurk terug te plaatsen) en stop de fles in de koelkast. Drink de fles wijn binnen vier dagen na het openen.



Plaats een reactie