Hoe rozen snoeien?


Hoe rozen snoeien? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Het beste is om rozen zo vroeg mogelijk in de lente te snoeien nadat al het sneeuw gesmolten is maar voordat de rozen al zijn begonnen met verder groeien. Het beste moment is wanneer de knoppen opgezwollen zijn – dit houdt in dat de kleine bobbels, die uitgroeien tot takken, zijn begonnen met langzaam groeien, waardoor er kleine knoppen ontstaan ter grootte van een zonnebloem pit. Deze opgezwollen knoppen zijn meestal rood.

Stap 2: Kies het gereedschap dat je gaat gebruiken. Hand scharen zijn ideaal voor takken van 1.25 cm of dunner. Voor dikkere takken, gebruik een snoeier met lange handvatten zodat je meer kracht kunt zetten. Je wilt waarschijnlijk ook een paar sterke lederen handschoenen of handschoenen voor rozen aantrekken om je handen en armen te beschermen tegen de doornen.

Stap 3: Haal alle bescherming voor de winter zoals linnen zakken, bescherming kegels voor rozen of hopen aarde weg.

Stap 4: Snij eerst al het dode hout weg. Dit hout is volledig zwart van buiten en van binnen. In tegenstelling tot levend hout dat, wanneer doorgesneden, van binnen wit zal zijn. (Levend hout is meestal een mooi en gezond groen aan de buitenkant maar het kan zijn dat, wanneer het schade van de winter heeft opgelopen, zwart aan de buitenkant is.)

Stap 5: Snij al het hout weg dat lijkt op een pin of spies en dunner is dan een potlood (tenzij de struik niet heel erg fier is en dat het enige hout is wat het op zich heeft.)

Stap 6: Snij alle takken af die elkaar kruisen of tegen elkaar aan duwen. Deze kunnen namelijk de voornaamste plekken worden voor een ziekte epidemie.

Stap 7: Selecteer vier tot zes overgebleven rechtopstaande takken, die stevig en donker groen zijn, als de takken die overblijven op de struik. Je wilt een mooie struik in de vorm van een vaas maken die leeg in het midden is en geen kruisende takken heeft.

Stap 8: Verkort deze gezonde stengels met zo’n 30 tot 120 cm, afhankelijk van de hoogte van de roos wanneer deze volwassen is en jouw persoonlijke voorkeur (Een andere manier om dit te doen is de hoogte van de plant te tot 1/3 tot ½ van zijn oorspronkelijke hoogte te verkorten).

Stap 9: Zorg ervoor dat je op de juiste manier snijdt wanneer je de rozen verkort om een gezonde en aantrekkelijke groei te stimuleren. Zoek een knop die zich aan de buitenkant van het hout bevindt (en van het middelpunt van de struik af gericht). Maak een snede met een hoek van 45 graden schuin aflopend naar het middelpunt van de struik. Het snijden recht boven een buitenwaarts gerichte knop stimuleert verdere groei naar buiten toe en dit is belangrijk voor circulatie en de juiste vorm van de struik.Plaats een reactie