Hoe rijk worden?


Hoe rijk worden? Wij zochten het voor je uit:

Rijk worden is iets waar velen van dromen, maar weinigen bereiken. Hoewel de formule om rijk te worden al bij al vrij simpel is: je moet meer verdienen dan je uitgeeft. Als je daarin slaagt, maak je winst. En als je winst kan maken, kan je rijk worden.

Als je €10 000 euro per maand verdient, maar je koopt ook iedere maand voor €10 000 aan materiële dingen, wordt je niet rijk. Je hebt dan misschien wel veel dingen, maar materiële dingen verliezen hun waarde. De kunst van rijk worden is niet zoveel mogelijk geld verdienen, maar om zoveel mogelijk geld over te houden. Als je dit niet begrijpt, kan je niet rijk worden.

Nu, hoe kan je veel geld verdienen? Er zijn verschillende manieren.

De eerste en meest voor de hand liggende manier is werk zoeken waar je veel verdient. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want jobs waar je veel verdient worden niet zomaar aan iedereen gegeven. Daarom moet je zorgen dat je gespecialiseerd bent in iets. Als je iets beter kan dan iemand anders, zal je altijd veel werk en goed werk vinden. Dat kan vb. internationaal businessrecht zijn, maar dat kan ook vloeren leggen of goed tegen een bal stampen zijn. Als je het beter kan dan iedereen anders, zal je een goede job vinden en zal je veel verdienen.

De tweede manier is om harder te werken dan anderen. Als je bijvoorbeeld na je gewone job nog een tweede baantje er op na houdt, kan je meer verdienen dan iemand die na zijn gewone job in de zetel ploft en tv kijkt. Dat tweede baantje kan vanalles zijn. Dat kan een tweede shift in de fabriek draaien zijn, maar dat kan ook een boek schrijven zijn, of een website onderhouden, of als dj wat bijklussen in een café… Er zijn tal van mogelijkheden.

De derde manier is om een goed idee te hebben. Als je een erg goed idee hebt, valt daar altijd munt uit te slaan. Als je vb. kijkt naar de uitvinder van facebook, die op korte tijd multi-miljonair is geworden door een website uit te bouwen, weet je dat een goed idee erg veel geld op kan leveren.

Een andere manier is om dingen te kopen en dan weer te verkopen aan een hogere prijs. Dit kunnen aandelen zijn (dus op de beurs ‘spelen’), maar ook andere zaken zoals antiek, boeken, drank… Alles eigenlijk.

En er zijn nog ontelbare manieren om veel geld te verdienen. Dus denk eens goed na en denk er over wat jou veel geld zou kunnen opleveren. En onthou vooral dit: als je meer verdient dan dat je uitgeeft, ben je opweg om rijk te worden.Plaats een reactie