Hoe raclette?


Hoe raclette? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Snij de kaas, het vlees zoals worst, kleine aardappelen en andere groenten van te voren. Aangezien Raclette uit Zwitserland komt, is het aan te raden om een kaas als Emmentaler of Zwitserse raclette kaas te gebruiken.

Stap 2: Stop het Raclette apparaat of Gourmet stel 10 minuten van te voren in het stopcontact zodat deze heet is wanneer je gasten klaar zijn om te beginnen met koken.

Stap 3: Plaats een plak kaas in de kleine pannetjes en plaats een pannetje onder de grote kookplaat. Bak de kaas totdat deze gesmolten of bruin is. Plaats het vlees en de groenten op de bovenste plaat en laat deze bakken totdat deze warm tot heet zijn en de aardappels eenvoudig te doorprikken zijn met een vork.

Stap 4: Plaats het vlees en de groenten wanneer deze klaar zijn op je bord en schraap de gesmolten kaas uit het pannetje op jouw aardappelen. In Zwitserland wordt er naast de Raclette maaltijd gebruikelijk augurken en zilveruitjes geserveerd.



Plaats een reactie