Hoe pompoen invriezen?


Hoe pompoen invriezen? Wij zochten het voor je uit:

Koken

Stap 1: Verhit de oven naar de temperatuur van 180 graden Celsius. Verplaats, indien mogelijk, het ovenrek naar het midden

Stap 2: Snij de pompoen in tweeën en verwijder de zaden en het pulp. Hak zodra je de zaden hebt weggespoeld het vlees van de pompoen in blokken van 7 – 8 centimeter. Hak pompoen die groter dan gemiddeld zijn in blokken van 5 cm. De dikkere schors van het vlees zorgt er namelijk voor dat je anders de pompoen langer moet koken.

Stap 3: Verdeel de stukjes pompoen in de ovenschaal met de schorskant naar beneden. Voeg een laagje water, net genoeg om de bodem te bedekken, toe aan de ovenschaal. Een laagje water zorgt ervoor dat de pompoen tijdens het roosteren sappig blijft.

Stap 4: Bak de stukjes pompoen met een temperatuur van 180 graden een uur lang of totdat je eenvoudig met een vork in het vlees kunt prikken. Verwijder de ovenschaal uit de oven en laat het afkoelen totdat de stukjes pompoen genoeg zijn afgekoeld om aangeraakt te kunnen worden.

Stap 5: Schraap het vlees van de pompoen af van haar dikke schors. Het vlees is nu zacht genoeg om met een lepel op te scheppen. Indien gewenst kun je het puree van pompoenvlees extra fijn stampen. Gebruik een blender of een keukenmachine om een zijdezachte textuur te krijgen.

 

Bevriezen

Stap 1: Verdeel de puree in diepvries bestendige containers naar keuze; diepvrieszakjes, plastic containers met deksel en ijsblokhouders behoren alle drie tot de mogelijkheden. Gebruik indien mogelijk meerdere, kleinere containers in plaats van één grote. De stukjes pompoen zullen in kleinere containers sneller bevriezen.

Stap 2: Laat de puree niet langer dan twee uur op kamertemperatuur afkoelen. Bevries het pompoenvlees zodra deze genoeg is afgekoeld om vast te pakken om besmetting te voorkomen. Door voedsel af te laten koelen alvorens het in de vriezer te stoppen voorkom je dat de vriezer en voedsel in de vries opgewarmd wordt.

Stap 3: Pers voordat deze in de vriezer worden geplaatst lucht uit de containers. Lucht absorbeert vocht uit de pompoen en versnelt het ontstaan van vriesbrand. Door lucht uit diepvrieszakjes te drukken verleng je de houdbaarheidsdatum van voedsel.

Stap 4: Label de diepvrieszakjes met de datum dat ze de vriezer ingaan. Bevroren pompoen puree blijft een jaar lang goed in de vriezer zonder verlies van kwaliteit maar na een langere periode is het mogelijk dat het vlees haar smaak verliest.Plaats een reactie