Hoe paard kopen?


Hoe paard kopen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Controleer markten, paardenboerderijen of reclames voor paarden te koop in de krant. Spreek met plaatselijke dierenartsen. Of bel een dierenasiel op, die altijd zal weten waar je een ongewild paard met een nood aan een nieuwe thuis kan vinden.

Tip 2: Doe eerst wat ervaring op met paarden vooraleer je geld uitgeeft. Ga naar paardenmarkten, bezoek plaatselijke paardenstallen, lees boeken over paarden of verken enkele websites over paarden.

Tip 3: Vraag advies aan een expert. Het is moeilijk om een paard met een goed temperament uit te kiezen als je niet veel ervaring met de dieren hebt.

Tip 4: Controleer dat het paard dat je wil kopen geen gekraakte of vervormde hoeven, een lopende neus of lopende ogen heeft. Controleer ook of het er niet lethargisch uitziet.

Tip 5: Vraag aan een dierenarts om het paard dat je gekozen hebt te conroleren. Dit is de beste manier om zeker te zijn dat je een gezond paard koopt.

Tip 6: Hou rekening met de grootte van de rijder. Als het paard voor een kind of een kleine vrouw is, kies dan voor een korter ras, als een Paint of een kleiner Arabisch ras. Als het paard bereden zal worden door een lange of athletische persoon, dan kan je kiezen voor een Quarterpaard.

Tip 7: Schaf een paard aan dat overeenstemt met de ervaring van de rijder. Als je een beginneling bent, koop dan geen ongetraind, wild paard of ros. Warmbloedige rassen zoals thoroughbreds zijn meestal wilder, terwijl koudbloedige meestal rustiger zijn. Mannetjes zijn meestal ook makkelijker te trainen dan vrouwtjes.Plaats een reactie