Hoe nestkastjes maken?


Hoe nestkastjes maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Kies welke vogel u wilt aantrekken en verzeker u er van dat ze gebruik maken van vogelhuisjes om een nest te maken. Sommige soorten, zoals sommige mussen, spotvogels en wielewalen, gebruik geen huizen om zich in te nestelen. Maar vele andere soorten zullen dit wel doen, zoals sialia’s, winterkoninkjes en zwaluwen. Identificeer de vogel waar u een vogelhuis voor wilt maken gebruikmakend van een identificatie gids.

Stap 2 Snijd uw hout volgens de specificaties van de soort. Maak het hout minstens ¾ inch dik om het huis geïsoleerd te houden. Voor kleine vogels zoals winterkoninkjes, zult u uw afmetingen nabij 4 bij 4 bij 6 inch willen hebben. Voor grotere vogels zoals sialia’s, zult u nabij 5 bij 5 bij 8 inch nodig hebben. U kunt het dak zo laten uitzien als hoe u het wilt, maar het moet goed passen op uw doos.

Stap 3 Maak uw entree gat in één van de stukken hout. Het entree gat is soort specifiek, hoe kleiner de vogel, hoe kleiner uw gat moet zijn. Voor kleine vogels zoals winterkoninkjes, 1 ¼ inch of kleiner zou genoeg moeten zijn. Voor grotere vogels zoals sialia’s, wilt u ongeveer 1 ½ inch hebben. Het gat moet groot genoeg zijn voor de vogel om naar binnen te komen, maar klein genoeg om roofdieren buiten te houden.

Stap 4 Snijd de hoeken van de houten bodemstukken af voor drainage. Zonder drainage gaten kan uw vogelhuisje ziekte onder de vogels veroorzaken. Water moet in staat zijn om afgevoerd te worden zodat zich binnen in uw huis geen schimmels of andere bacteriën kunnen ontwikkelen en uw vogels ziek maken. De eenvoudigste manier om drainagegaten te maken is door het afsnijden van de hoeken van uw bodemstuk om een achtzijdige vorm te maken.

Stap 5 Maak een scharnierontwerp aan één van de zijden om te openen, of zorg ervoor dat het dak er af kan glijden, als u het vogelhuisje meer dan eens wenst te gebruiken. Als u een vogel nest in uw vogelhuisje krijgt, heeft u een manier nodig om het schoon te maken nadat de baby’s zijn weggevlogen. Dit is ook om verspreiding van ziekten te voorkomen en bacteriën weg te houden.

Stap 6 Monteer alle stukken bijeen en breng een laag niet-giftige verf aan als u wilt. Als u gebruik maakt van welk type van lijm dan ook om uw vogelhuisje te maken, zorg er dan voor dat het ook niet-giftig is. U wilt ervoor zorgen dat de vogels veilig zijn!

Stap 7 Hang uw vogelhuis op of bevestig het aan een paal. Wederom is dit ook soort specifiek. Voor de meeste soorten zoals winterkoninkjes, is het ophangen van het vogelhuisje prima. Maar voor andere soorten zoals sialia’s, moet het huisje worden gemonteerd op een paal (hout of metaal) om ervoor te zorgen dat het vogelhuisje stil blijft staan.Plaats een reactie