Hoe neem je een backup van je persoonlijke bestanden?


harddisk

Veel beginnende computergebruikers zijn zich niet bewust dat de gegevens die zich op de harde schijf bevinden, verloren kunnen gaan door een fout op deze schijf. Vermits de harde schijf een elektronisch toestel is, zijn mankementen niet uit te sluiten;(zelden, doch kan gebeuren).

Als uw harde schijf crasht , heeft u bijna nooit meer toegang tot de gegevens die er op staan.

Het besturingssysteem kan normalerwijze altijd worden terug gezet bij een geldig licentienummer. Dit vraagt wel wat specialisatie , doch het vormt geen probleem (het besturingssysteem staat normaal ergens op een dvd of cd die bij de computer wordt geleverd).
Uw EIGEN bestanden zoals FOTOS, Documenten en persoonlijke zaken zoals mails , contactpersonen dient U zelf te backuppen. Voor fotos volstaat het de map waarin ze zich bevinden op een CD weg te branden. Doe dit regelmatig (om de 2 maand) , dan bent u zeker dat U deze waardevolle gegevens altijd hebt. Hetzelfde voor belangrijke documenten. Schrijf ze gewoon op een cd of dvd weg. Hoe U deze moet wegschrijven hangt af van uw besturingssysteem, doch is gemakkelijk te vinden in de ‘Help functie’ van Windows.
E-mail berichten , en contactpersonen kan U exporteren naar een cd of dvd . In deze vorm zijn ze moeilijk te lezen , doch indien U ze nodig hebt kan U ze altijd terug Importeren , nadat uw Windows-systeem is hersteld.

Het is dus onnodig om elke maand een ganse back-up van uw pc te gaan maken. Dit neemt veel tijd in beslag en veel cd/dvd.
Neem tijdig een copy van uw persoonlijke bestanden en U bent safe . Als u dit regelmatig doet dan is het geen sleur en hoeft u zich geen zorgen te maken bij een eventuele crash van de harde schijfPlaats een reactie