Hoe maak je vis in?


Hoe maak je vis in? Wij zochten het voor je uit:

Als je vis zelf wil opleggen moet je steeds en altijd vertrekken van een gepekelde vis.

Hoe bekom je een gepekelde vis?

De verse vis ontdoen van kop en ingewanden en deze goed spoelen.
De vis in droog grof zout leggen. Geen opgelost zout in water.
Na 12 uur haal je de vis uit dit zout en zorgvuldig afspoelen.
De vis droogdeppen en opnieuw in droog zout leggen voor minstens 5 dagen, op een koele plaats
Het zout zal nat worden en er ontstaat vocht; dit komt door het vocht dat onttrokken wordt aan de vis door het zout.
Na 5 dagen de vis uit het zout nemen, goed spoelen en voor 12 uur in zuiver water leggen.
Opnieuw de vis goed spoelen en ik lagen in een geschikte pot doen.
Eerst en laag vis, dan een laag uienringen, weer een laag vis, laag uienringen tot de vis op is.
Eventueel kruiden met laurier, peperbollen, kruidnagel, dit alles naar smaak eventueel nog een paar schijfjes geschilde citroen.
Dit alles onderzetten met een mengsel van 1/3 azijn en 2/3 water, samen opgekookt en afgekoeld tot koelkasttemperatuur alvorens het over de vis te gieten.
7 dagen laten marineren in de koelkast en smullen maar.



Plaats een reactie