Hoe maak je confituur?


Confituur kan je maken op de volgende manier:

Stap 1. De benodigdheden

1 kg aardbeien
600 gr suiker

Stap 2. De bereiding

Spoel de aardbeien, verwijder de stelen.

Snij de aardbeien doormidden en doe ze in een kom, giet de suiker er over.

Breng al roerend aan de kook op een zacht vuurtje. Blijf goed roeren !

Om te testen of de confituur stijf genoeg is doe je een koffielepel van de confituur op een koud dessertbordje. Hou het bordje verticaal. Als de confituur stijf is zal hij niet zomaar van het bord aflopen.
Je kan altijd 1 stengel rabarber toevoegen, dit helpt om tot een stijvere confituur te komen.

Giet de hete confituur in glazen bokalen. Draai het deksel goed vast.

Draai de pot om en laat zo afkoelen. Bewaren op een koele plaats.

Smakelijk.



Plaats een reactie